avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! Va prezint o speță puțin ciudata, după ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! Va prezint o speță puțin ciudata, după cum urmează ...

Bună ziua! Va prezint o speță puțin ciudata, după cum urmează :
"Sunt conducător auto și în timpul deplasării arunc o hârtie pe geam. Un echipaj al politiei locale îmi face semne de oprire, ma legitimează și ma sancționează la HCL privind gospodărirea". Întrebarea mea este următoarea : Avea voie poliția locala sa ma oprească în trafic pentru a fi sancționat la HCL ( pentru aruncarea deșeurilor pe domeniul public) sau trebuia sa îmi facă invitație la sediul politiei locale și sa prezint identitatea celui care a comis fapta respectiva? Din câte știu poliția Locală nu are voie sa oprească mașini în trafic ( cu excepția atribuțiilor pe care le dețin conform LG. 155/2010). Se considera un abuz al politie locale pentru faptul ca am fost oprit în trafic ( nu pentru aruncarea deseului pe care o recunosc și o regret). Menționez ca nu sunt persoana sancționată, doar în întrebare pentru un prieten polițist local. Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 06:25, 11 Februarie 2021
Nu inteleg prietenul.politidt local a fost sancționat de către colegi din politia locala,el lucrând în instituția respectivă fără să știe care sunt atribuțiile și ce legislația reglementează activitatea . E o fractură logica pe undeva in povestea dvs ..
Cred că întreabă pentru a-i spune prietenului (polițist local) dacă are voie să oprească în trafic un șofer nesimțit ca să-l amendeze.
Exact! Prezint aceasta speță în numele lui ( deoarece el e în vârstă și nu prea se descurca cu internetul). În urma unor discuții a fost informat de la cei din MAI despre faptul ca nu ar avea voie sa oprească ( chiar dacă sancțiunea ar fi la HCL și nu ar avea treaba cu regimul rutier) și ar trebui sa facă o invitație la sediul politiei locale în vederea sancționării persoanei respective.

Emilika40 a scris:

Cred că întreabă pentru a-i spune prietenului (polițist local) dacă are voie să oprească în trafic un șofer nesimțit ca să-l amendeze.

și ar trebui sa facă o invitație la sediul politiei locale în vederea sancționării persoanei respective.

Invitația aceea e cam degeaba :) Dacă persoana nu vine n-are ce să-i facă. Și chiar dacă vin, ar trebui să recunoască, iar asta deja e SF.

În plus, poate la volan nici nu era proprietarul mașinii... În opinia mea, ar trebui să-i spuneți să nu-și bată capul. Din păcate, legea la noi e prea blândă cu nesimțiții.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are dreptul sa ne opreasca in trafic, politia locala ... sau rutiera romana icoman icoman Am gasit un comentariu interesant: [quot] Intrebare : cei de la control trafic (RAR) mai fac semne sa opresti (fara politiie rutiera cu ei) ce faci opresti ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu politia locala B_O_G B_O_G Buna ziua ! Am primit astazi, 11.03.14,la domiciliu, un proces verbal in care scrie ca sunt amendat cu 500 lei incheiat pe data 06.03.14, pe care scrie ca am ... (vezi toată discuția)
Invitatie auto - e valida? Bogdan1995 Bogdan1995 Am primit o invitatie auto pentru ca am parcat aparent ilegal (cu toate ca nu era niciun indicator care restrictiona stationarea in zona respectiva). Pe ... (vezi toată discuția)