Am inteles, va multumesc. Avem o istorie nefericita de familie si intr-adevar nu am incredere in dansul. Imi este frica ca voi investi multi bani si mult timp in aceasta proprietate iar tatal se va intoarce ca sa profite de mine. Faptul ca refuza sa treaca si partea dansului pe numele meu este un real semnal de alarma, si tocmai de aceea voiam sa stiu daca ma pot apara cumva de o situatie neplacuta. O seara buna!
Buna ziua. Ma aflu intr-o situatie delicata cu tatal meu. In urma decesului mamei si a efectuarii succesiunii, noi suntem amandoi proprietari 50-50% sau 48-52% ai unui apartament. Nu stiu daca suntem exact 50-50 si nu sunt sigur care dintre noi detine mai mult. Momentan tatal meu traieste acolo dar doreste sa se mute la tara. Eu vreau sa preiau apartamentul si sa-l renovez, ca sa ma pot muta in el. Problema apare in caracterul tatei: vorbim despre un om volatil, caruia ii plac jocurile de noroc. Imi e teama ca peste un an sau doi, sau zece, se va razgandi in legatura cu plecarea lui din acest apartament si va veni sa-mi ceara sa se mute inapoi la mine in casa sau sa ma acuze ca l-am alungat eu cu forta. Nu doreste sa faca acte de donatie din cauza costului acestora, ceea ce ma ingrijoreaza si mai mult. As dori sa stiu daca exista vreo metoda legala, o declaratie pe propria raspundere, care sa ma protejeze de un parinte volatil si razbunator, ca sa imi pot folosi bunul fara frica acestei persoane. Vreau sa investesc bani in aceasta proprietate, insa mi-e frica ca imi voi pierde si investitia si casa daca decide vreodata tata ca nu e fericit cu situatia. Daca mergem la notar impreuna, poate semna vreo declaratie pe propria raspundere care sa aiba forta in cazul unui proces sau daca vine sa ma atace mai tarziu? Ce ma sfatuiti sa fac?