avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina1980C

Activitate Cristina1980C

Răspuns la discuția Evacuare dupa succesiune
Va multumesc mult, doamna avocata.
Vom parcurge toti pasii necesari. Din pacate nu s-a facut evacuarea deoarece unchiul s-a reprezentat singur in instanta si nu a stiut exact ce sa ceara. Vom apela cu siguranta la serviciile unui avocat din zona.
Multumesc inca odata si sanatate va doresc!

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Trebuia ceruta evacuarea pe ordinul de protectie.

Se poate incerca si o ordonanta presedintiala pt evacuare temporara insa trebuie analizat temeinic cazul si nu doar o simpla opinie pe forum.

Din pacate evacuarea pe calea dreptului comun este un proces ca oricare altul si dureaza - in functie de incarcatura instantei - minim 6 luni dar mai sigur spre 1 an.

Răspuns la discuția Evacuare dupa succesiune
Va multumesc pentru raspuns.
Faptul ca unchiul are unordin de protectie impotriva lor ne poate ajuta in vreun fel la grabirea lucrurilor?
Este o situatie destul de stresanta pentru el si ma tem ca in situatia in care este, ii va grabi sfarsitul. In curand va incepe si chimioterapia si are nevoie de liniste.
Noi, familia, incercam sa il protejam cat putem, dar nu detinem spatiu suficient nici noi, asa ca din cand in cand se vrea acasa la el, unde are aceste probleme.
AV. GABRIELA GERBER a scris:

Actiune de evacuare in instanta

Mama mea a facut o succesiune dupa bunicii mei. Ceilalti doi frati au renuntat in favoarea mamei mele. In casa locuieste un nepot (fiul fratelui mamei), mama lui si un minor (copilul nepotului) cu adresa din CI la acea proprietate. Nepotul refuza sa evacueze locuinta. Ce poate face mama mea in acest caz.
Mentionez ca toate aceste actiuni au fost facute pe fondul violentei asupra propriului tata (fratele mamei mele) care este grav bolnav si care are ordin de protectie impotriva celor 2, dar pe care nu i-a putut evacua din locuinta. Practic stau in aceeasi casa si ii fac saracului om viata imposibila, care este oricum chinuita de o boala incurabila.
Succesiunea a fost facuta ulterior ordinului de protectie
Va multumesc!
Va multumesc pentru raspuns. Oare se da un termen pentru introducerea actiunii de stabilire a paternitatii? Se face test ADN banuiesc. Mai exista si alte modalitati?
Eu as vrea sa deschid masa succesorala, dar as vrea ca totul sa fie clar inainte de a o face.





Buna ziua.
Am o situatie mai delicata. Tatal meu a decedat acum 9 ani. Mama mea s-a despartit de el acum f multi ani. Nu au fost casatoriti legal, dar sunt recunoscuta de el in certificatul de nastere.
Se pare ca el si-a refacut viata cu o alta femeie, care la randul ei despartita de sot, iar din acest concubinaj (nu au fost casatoriti legal) au rezultat 2 copii. Acesti copii nu sunt trecuti pe numele tatalui meu biologic.
Nici nu stiam de existenta lor.
Acum m-au contactat in legatura cu o mostenire. Ei vor sa se mute in casa lui.
Au actele casei. Eu nu detin nici un act.
Ce pot face pentru a intra in posesia actelor si ce drept au fratii mei, presupunand ca sunt?
Succesiunea se mai poate face dupa 9 ani de la deces?