avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mostenire frati consangvini nerecunoscuti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mostenire frati consangvini nerecunoscuti

Buna ziua.
Am o situatie mai delicata. Tatal meu a decedat acum 9 ani. Mama mea s-a despartit de el acum f multi ani. Nu au fost casatoriti legal, dar sunt recunoscuta de el in certificatul de nastere.
Se pare ca el si-a refacut viata cu o alta femeie, care la randul ei despartita de sot, iar din acest concubinaj (nu au fost casatoriti legal) au rezultat 2 copii. Acesti copii nu sunt trecuti pe numele tatalui meu biologic.
Nici nu stiam de existenta lor.
Acum m-au contactat in legatura cu o mostenire. Ei vor sa se mute in casa lui.
Au actele casei. Eu nu detin nici un act.
Ce pot face pentru a intra in posesia actelor si ce drept au fratii mei, presupunand ca sunt?
Succesiunea se mai poate face dupa 9 ani de la deces?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2021
Cristina1980C, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina1980C , utilizator 23:38, 13 Februarie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspuns. Oare se da un termen pentru introducerea actiunii de stabilire a paternitatii? Se face test ADN banuiesc. Mai exista si alte modalitati?
Eu as vrea sa deschid masa succesorala, dar as vrea ca totul sa fie clar inainte de a o face.

Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2021
gi-jane2, moderator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este de facut?paternitate steriel steriel buna ziua, ma adresez dvs in speranta ca ma puteti indruma. sunt casatorita de n ani dar de 3 ani nu mai stau cu sotul. am o relatie de concubinaj cu un alt ... (vezi toată discuția)
Recuperarea numelui real Valentina_Ivascu Valentina_Ivascu Buna ziua! Am un caz in familie de persoane care ar vrea sa isi recupereze numele adevarat de familie. Cum vine treaba asta? O femeie a fost casatorita un ... (vezi toată discuția)
Astept un raspuns - copilul meu poartă numele soțului concubinei, cum rezolv problema? Andrei1912 Andrei1912 Buna seara eu sunt in concubinaj cu o fata de 5 ani ea . ea fiind cununata cu alt cineva de care sa despartit de 6 ani acum avem o fetita dar este trecuta pe ... (vezi toată discuția)