avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... astept un raspuns - copilul meu poartă numele ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

astept un raspuns - copilul meu poartă numele soțului concubinei, cum rezolv problema?

Buna seara eu sunt in concubinaj cu o fata de 5 ani ea . ea fiind cununata cu alt cineva de care sa despartit de 6 ani acum avem o fetita dar este trecuta pe numele lui cum pot sa trec copilul pe numele meu si ce acte sunt necesare multumesc
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2018
Andrei1912, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 05:31, 28 Aprilie 2018
Buna seara,
Va trebui sa formulati in instanta o actiune de contestare a paternitatii.
Probabil va fi necesara stabilirea paternitatii prin testul ADN daca cel trecut in act ca tata nu va recunoaste ca nu e tatal fetei.
Este o actiune de tagada de paternitate, dvs il veti actiuna in judecata pe sot si pe copil.
Va trebui sa platiti testul adn, pt ca va trebui sa faeti si dovada ca sunteti tatal copilului.
Ca si acte, copii dupa certificatul copilului dupa buletinul dvs, dupa certificatul lor de casatorie.. propuneti si martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara am fost casatorita si ne-am despartit acum 6 ani eu ... Alysa Alexandra Alysa Alexandra Buna seara am fost casatorita si ne-am despartit acum 6 ani eu am cunoscut pe cineva si avem o fetita impreuna care este trecuta pe numele fostului sot trebuie ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii si filiatia fata de tata FainisDaniel FainisDaniel am o fetita de 4 ani ce s-a nascut cat mama era casatorita cu un alt barbat de cetatenie olandez, vrea ca fetita sa imi poarte numele si ma intereseaza ce ar ... (vezi toată discuția)
Problemă certificat de naștere: concubina nu a terminat divorțul, prin urmare copilul nostru e pe numele fostului ei soț. care sunt pașii pentru a-l trece pe numele meu? Daniel3232 Daniel3232 Buna seara. Am si eu o problema grava. De 1 an si jumatate iubita mea se afla in divort cu sotul ei. Ei au fost despartiti de mai mult timp. Intre timp noi am ... (vezi toată discuția)