avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Activitate Ariana121

Activitate Ariana121

Va multumesc tare mult pentru raspunsul clar, corect si puctual pentru fiecare intrebare a mea!
Chiar gasisem informatii contradictorii pe diverse site-uri (referitor la patrimoniul constitutiv) si ma bucur ca ati clarificat.
O zi frumoasa.
Buna ziua,

M-ar interesa sa infiintez o fundatie / sau asociatie in Romania, prin care sa ajut adolescentii de 14+ ani, care provin dintr-un mediu defavorizat (orfelinat, romi, din familii foarte sarace) prin a-i scolariza/pregati pentru o meserie.

Va rog tare mult daca ma puteti ajuta cu raspunsul la urmatoarele doua intrebari:

1. In cazul infiintarii unei ASOCIATII, trebuie ca toti cei (minim) 3 membri fondatori sa aiba domiciliu/rezidenta si/sau cetatenie romana?

2. In cazul infiintarii unei FUNDATII, in care eu as fi fondator unic, patrimoniul necesar (min 100 salarii min. brute) trebuie sa fie disponibil la constituirea ONG-ului sau exita vreo perioada de gratie pt strangere de fonduri? Mai exact, incerc sa inteleg daca exista vreo varianta realista de a atrage fonduri pentru constituirea patrimoniului sau acesta trebuie sa fie disponibil initial din fonduri proprii? Ma gandesc ca nimeni nu ar dona (oferi incredere inainte de a vedea actul constitutiv al ONG-ului).

Va multumesc anticipat si va doresc o zi minunata!
Mulțumesc foarte mult pentru răspuns.
Să aveți o zi minunata!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu.o sa întâmpinați nici o problema din partea nimănui,chiar si în instanța dacă ajungeati regula în general este că minorii să aibă domiciliul la mama..Nu aveti de ce să vă faceți griji.

Bună ziua,

Anul acesta o sa ne relocam în România și la scurt timp vrem sa divorțam. Avem un copil de 5 ani.

Eu și soțul suntem de acord cu partajul, cu custodie comuna și cu reședință la mine, nu exista nici o neînțelegere între noi.

Mă întreb însă dacă pot apărea probleme din partea autorităților de a oferi reședință la mine întrucât eu nu o sa am venit constant iar tatăl copilului va avea.

Eu personal, după partaj, o sa am proprietăți/bunuri de aproape 200.000€ (incl. Casa mea unde voi locui cu copilul, mașina, banii economisiți disponibili în cont de minim 20.000€ și nu o sa am nici un credit, toate dobândite cu forțele proprii (salariul și investițiile mele) de-a lungul căsătoriei.

Nu o sa am job o perioadă (nu vreau, nu se pune problema ca nu as găsi), pentru ca vreau timp pentru mine sa ma reculeg și pentru copilul meu pentru a-l ajuta sa se adapteze ușor în noua țară și noul context;

-Bani economisiți, disponibili la momentul divorțului, din care o sa ma întrețin pe mine și copil vor fi minim 20.000€, care cred ca o să-mi ajungă lejer un an ținând cont ca nu o sa am de plătit chirie, credite,...

Pot dovedi ca mai bine de 7 ani am lucrat constant (in altă țară), ca am o experiență foarte bună în business și ca îmi pot găsi job foarte bine plătit dacă ma hotărăsc sau am nevoie.

Tatăl copilului pe de altă parte, va avea un job cu venit regulat, mare, și evident partea lui de partaj.

Mulțumesc tare mult în avans.