Anul acesta o sa ne relocam în România și la scurt timp vrem sa divorțam. Avem un copil de 5 ani.
Eu și soțul suntem de acord cu partajul, cu custodie comuna și cu reședință la mine, nu exista nici o neînțelegere între noi.
Mă întreb însă dacă pot apărea probleme din partea autorităților de a oferi reședință la mine întrucât eu nu o sa am venit constant iar tatăl copilului va avea.
Eu personal, după partaj, o sa am proprietăți/bunuri de aproape 200.000€ (incl. Casa mea unde voi locui cu copilul, mașina, banii economisiți disponibili în cont de minim 20.000€ și nu o sa am nici un credit, toate dobândite cu forțele proprii (salariul și investițiile mele) de-a lungul căsătoriei.
Nu o sa am job o perioadă (nu vreau, nu se pune problema ca nu as găsi), pentru ca vreau timp pentru mine sa ma reculeg și pentru copilul meu pentru a-l ajuta sa se adapteze ușor în noua țară și noul context;
-Bani economisiți, disponibili la momentul divorțului, din care o sa ma întrețin pe mine și copil vor fi minim 20.000€, care cred ca o să-mi ajungă lejer un an ținând cont ca nu o sa am de plătit chirie, credite,...
Pot dovedi ca mai bine de 7 ani am lucrat constant (in altă țară), ca am o experiență foarte bună în business și ca îmi pot găsi job foarte bine plătit dacă ma hotărăsc sau am nevoie.
Tatăl copilului pe de altă parte, va avea un job cu venit regulat, mare, și evident partea lui de partaj.
Nu.o sa întâmpinați nici o problema din partea nimănui,chiar si în instanța dacă ajungeati regula în general este că minorii să aibă domiciliul la mama..Nu aveti de ce să vă faceți griji.
Mulțumesc foarte mult pentru răspuns.
Să aveți o zi minunata!
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:
Nu.o sa întâmpinați nici o problema din partea nimănui,chiar si în instanța dacă ajungeati regula în general este că minorii să aibă domiciliul la mama..Nu aveti de ce să vă faceți griji.