avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort prima casa si copil 10 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort prima casa si copil 10 ani

Intrebari despre divort linistit si civilizat

rezumat: avem doi ani de cand sotul s-a aventurat in chestia cu prima casa. am stat 8 ani cu chirie. avem copil de 10 ani. el a platit totul, m-a torturat psihic 13 ani, mi-a scos ochii pentru tot, mancare, casa, si ma invita sa plec daca nu-mi convine. as pleca, dar nu stiu ce mi se-ntampla. Ajung in drum? Sunt profesor nenorocit, cu jumatate de norma, am salariu de 5 milioane si nu-mi permit sa ma mut cu chirie. Daca divortam la mediator, cu toate lucrurile stabilite, copil, nume, cine plateste casa, eu pot sa mai raman in apartament, pana rezolv cu salariul, jobul si mutatul in alta parte? El are salariul minim pe cartea de munca, dar in mana seful ii da mult mai mult. NU se poate dovedi asta. NU-i cer partaj, n-am nevoie de mobile sa plec cu ele in spinare, ca n-am unde. Copilul as dori sa-l avem in custodie comuna si cam atat. Vreau sa stiu daca ajung in strada, ca asa vrea el?! Mama nu ma primeste. Pe altcineva n-am. CHiar nu am. Sunt disperata. JOb nu gasesc in nenorocirea de oras in care sunt.Aştept cu interes un sfat. Mulţumesc.
Ultima modificare: Marți, 3 Februarie 2015
sarbumihaela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Birou de Mediator-Valeria Tivda , Mediator 10:02, 3 Februarie 2015
Casa e bun comun asa ca veti ramane in ea cel putin pana dupa partaj daca el il va cere.
Pana plecati, ii veti rabda comportamentul. Daca devine violent, puteti obtine un ordin de restrictie si protectie.
Autoritatea parinteasca o veti exercita in comun.
MUlţumesc. Il rabd de 13 ani şi simt că nu mai pot. M-am mai liniştit un pic, căci mă stresează gândul de a nu avea încotro. VIolent nu e, dar e indiferent şi ignorant şi râde când mă vede că plâng, e mut şi introvertit şi mi-e viaţa imposibilă cu asemenea fiinţă. E it-ist, asta spune multe. Am stat cu el ca să-i pot oferi copilului un trai cât de cât sigur şi decent. N-am avut bone, rude... şi nimeni nu angajează mămici.
puteti gasi solutii si temporare, in momentul in care veti discuta omeneste la un mediator...viata este grea, daca o facem si noi imposibila, vom ajunge la disperare...cum pentru orice problema exista cel putin 3 solutii, zic ca ar fi ideal sa va linistiti si sa cautati un mediator....in acest mod, veti gasi cea mai buna rezolvare la toate problemele pe care le aveti, pe cale amiabila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

On om care terorizeaza altii patru - ce se poate face? Vallly Vallly Buna ziua, suntem intr-o perioada disperata... locuiesc impreuna cu sotul meu, copilul in varsta de 1an si8luni, sora mea, mama mea si tatal meu in casa ... (vezi toată discuția)
Divort si tutela anca.patri anca.patri Buna ziua! O amica e in plin proces de divort si doreste tutela copilului de 9 ani,inca nu s-a pronuntat nici o sentinta,nici pentru divort,nici pentru ... (vezi toată discuția)
Divort dificil ? un tata alcoolic, o mama bolnava si un apartament de impartit AlexSf AlexSf Cum sa procedam in urmatoarea situatie ? Eu am 22 de ani, sunt student dar si muncesc, mama este bolnava si are nevoie de liniste, deci trebuie sa ramana cu ... (vezi toată discuția)