avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si tutela
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si tutela

Buna ziua!
O amica e in plin proces de divort si doreste tutela copilului de 9 ani,inca nu s-a pronuntat nici o sentinta,nici pentru divort,nici pentru tutela. Problema este urmatoarea: la 2 luni dupa intentarea divortului, sotul a adus sa locuiasca, in casa,proprietate comuna,pe actuala concubina de la care asteapta un copil. Amica mea nu mai poate suporta acesta situatie,e cu moralul la pamant,si ar dori sa plece din casa,sa se mute undeva cu chirie. Poate face acest pas?Poate fi acuzata de parasirea domiciliului conjugal? Poate lua copilul cu ea? Care ar fi urmarile din punct de vedere juridic daca ar pleca din casa?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: anca.patri , utilizator 08:32, 3 Aprilie 2012
buna. din cate stiu eu odata ce intentezi cererea de divort nu mai poti fi acuzat de abandonul caminului conjugal , deci in opinia mea ea se poate muta linistita
Asta cam asa e! mi-ar placea mult sa vad opinii si la celelalte intrebari!:-/
Multumesc
De aia nu pleaca dansa , de teama ca ar putea fi acuzata de abandonarea domiciliului ?
Daca ar pleca, de ce ar putea fi acuzata... ca n-a acceptat sa locuiasca in conditii de buna vecinatate cu amanta sotului sau ?
Poate pleca cu copilul oriunde sunt conditii decente de locuit, nu vor fi urmari. Ar fi bine totusi sa ceara pe calea ordonanatei presedintiale stabilirea domiciliului minorului in noua locuinta

In privinta casei ce hotarare a luat? Ca nu stiu daca e o solutie sa plece si sa plateasca chirie daca nu va putea sa faca partaj.
Imi pare rau ca a ales sa-si paraseasca locuinta si ca a permis ca sotul ei sa aduca in casa o terta persoana.
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2012
gi-jane2, moderator
Va multumesc mult pentru raspuns!
Referitor la bunurile lor comune,casa,masina,am inteles ca ar dori sa ceara sa fie vanduta ca sa ramburseze creditele pe care le au impreuna.
Pana in acest moment nu a plecat din casa de frica ca acest fapt sa nu aibe urmari asupra incredintarii minorului, sotul ei o ameninta in continuu ca nu o sa-i dea voie sa-si mai vada copilul!
Nu e solutia ideala sa plece in chirie,insa,deocamdata,e singura posibilitate de a scapa de abuzul emotional la care este supusa zilnic!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)
Părăsire domiciliu cu copil minor gabriel32 gabriel32 Buna ziua. Întreb in numele unei prietene: ea, soțul și copilul de un an jumate locuiesc in aceeași casa cu socrii (intrări separate, spațiu separat). ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie procedat pana la divort? irisa79 irisa79 Va rog am nevoie de un sfat avizat! Cu toate ca am incercat sa-mi salvez casnicia, diferentele dintre mine si sotul meu, precum si problemele aparute, au ... (vezi toată discuția)