avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu parintzi ptr casa .... putin ajutor pls...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu parintzi ptr casa .... putin ajutor pls...

Am o mare neintelegere cu mama mea si anume... ea are o casa in jud botosani si una in jud constanta,ambele care sunt pe numele ei ,ea fiind in varsta de 62 de ani,eu am 21 de ani si o familie intemeiata ,asta incluzand un copil de 1 jumate,problema mea este urmatoarea : am plecat in italia la munca ,ca orice om ptr a strange bani,ptr a-mi face un rost in viatza mie si familiei mele .... dar dupa plecarea mea de acasa mama vrea sa o dea afara pe sotia mea din casa ... ptr ca exista neintelegeri intre ele .... aceste neintelegere exista si intre mine si mama .... ptr ca ea este foarte avara.Un timp a stat in casa de la Botosani iar acuma vrea sa stea la Constanta si sa-mi de-a familia afara ... pot face ceva sa sa impiedic acest lucru ,tinand cont ca locuintza este pe numele ei dar,,, a fost luata in timpul casatoriei cu tatal meu ,si ea figureaza in act Oniu Ecaterina necasatorita.Parinti mei sunt acum despartiti iar mama are numele Tanasuca Ecaterina.Exista vro lege sau vrun articol care imi da dreptul sa stau acolo si sa nu parasesc/parasim casa(ma refer la familia mea)
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 14:22, 18 Ianuarie 2009
Daca mama este titularul dreptului de proprietate , atunci ea poate dispune de dreptul ei de proprietate dupa propria-i vointa.
Daca imobilul a fost dobandit de catre soti in timpul casatoriei , atunci el constituie bun proprietate comuna al celor doi soti,bun proprietate comuna in devalmasie.
Daca dupa desfacerea casatoriei , bunul imobil a fost atribuit mamei dvs, ea are drept de proprietate exclusiva asupra acestuia , prin urmare poate decide cine sa locuiasca impreuna cu ea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Ianuarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Casa a fost cumparata in timpul casatoriei parintilor ,dar la cumparare mama s-a trecut doar ea in act ,fara al mai trece si pe tatal meu,iar dupa divort nu s-a mai facut nici un partaj ,ptr ca ei mai au o garsoniera in buc pe numele amadurora,si aceea ramanand asa ,deci dupa divort nu s-a facut nici un partaj nimik,doar ca in act este trecuta mama cu numele lu taicamiu ptr ca atunci erau casatoriti,si mai scrie in act la stare civila necasatorita,ea fiind atuncea casatorita,tatal meu nu are drept la aceasta casa ?
Atat timp ce nu s-a facut partajul bunurilor achizitionate in timpuil casatoriei parintilor, acestea sunt bunuri comune (ma refer atat la casa din Constanta, cat si la garsoniera din Bucuresti). In consecinta tatal dumneavoastra are dreptul la jumatate din aceea casa, dar in consecinta si mama are dreptu;l la jumatate din aceea garsoniera.
Nu stiu care este situatia juridica a casei de la Botosani - este bun propriu al mamei sau bun comun al parintilor?
in timpul casatoriei s-au cumparat :gasoniera dun bucuresti (pe numele amandurora) ,casa din constanta (dar pe numele mamei casatorita ,iar in act scrie necasatorita) ,iar dupa divort mama si-a cumparat teren si si-a facut casa pe el ,si nu vad sa aiba tata sau eu parte acolo. Problema aceea cu numele mamei din act nu este fals in acte ptr ca ea purta numele tatei in timpul casatoriei si este trecuta necasatorita ,in act este trecut Oniu Ecaterina necasatorita ,iar ea este acuma Tanasuca Ecaterina necasatorita in buletin.
Pana la urma ceea ce scrie in acel act, adica necasatorita, poate fi combatut cu probe, respectiv hotararea de divort, din care reiese clar ca la data achizitionarii acelei case parintii erau casatoriti, deci este bun comun.

Alte discuții în legătură

Divort Alinutza88 Alinutza88 Buna seara as avea mare nevoie de un sfat profesional in legatura cu un posibil divort.E vorba despre parintii mei care vor sa divorteze,in prezent sunt ... (vezi toată discuția)
Mama dorește să divorteze DanCristian199 DanCristian199 Părinții mei sunt despărțiți în fapt. Mama a fost înșelată în relatie si părăsită. Ei sunt căsătoriți legal. Mama dorește să se despartă de ... (vezi toată discuția)
As dori si eu cateva sfaturi :) luminisiumbre luminisiumbre Buna ziua,iata problema mea: 1):Mama mea are 4 fete din prima casatorie(in concubinaj)printre care ma numar si eu...doua surori ale mele,sunt plecate in ... (vezi toată discuția)