Daca mama este titularul dreptului de proprietate , atunci ea poate dispune de dreptul ei de proprietate dupa propria-i vointa.
Daca imobilul a fost dobandit de catre soti in timpul casatoriei , atunci el constituie bun proprietate comuna al celor doi soti,bun proprietate comuna in devalmasie.
Daca dupa desfacerea casatoriei , bunul imobil a fost atribuit mamei dvs, ea are drept de proprietate exclusiva asupra acestuia , prin urmare poate decide cine sa locuiasca impreuna cu ea.
Casa a fost cumparata in timpul casatoriei parintilor ,dar la cumparare mama s-a trecut doar ea in act ,fara al mai trece si pe tatal meu,iar dupa divort nu s-a mai facut nici un partaj ,ptr ca ei mai au o garsoniera in buc pe numele amadurora,si aceea ramanand asa ,deci dupa divort nu s-a facut nici un partaj nimik,doar ca in act este trecuta mama cu numele lu taicamiu ptr ca atunci erau casatoriti,si mai scrie in act la stare civila necasatorita,ea fiind atuncea casatorita,tatal meu nu are drept la aceasta casa ?
Atat timp ce nu s-a facut partajul bunurilor achizitionate in timpuil casatoriei parintilor, acestea sunt bunuri comune (ma refer atat la casa din Constanta, cat si la garsoniera din Bucuresti). In consecinta tatal dumneavoastra are dreptul la jumatate din aceea casa, dar in consecinta si mama are dreptu;l la jumatate din aceea garsoniera.
Nu stiu care este situatia juridica a casei de la Botosani - este bun propriu al mamei sau bun comun al parintilor?
in timpul casatoriei s-au cumparat :gasoniera dun bucuresti (pe numele amandurora) ,casa din constanta (dar pe numele mamei casatorita ,iar in act scrie necasatorita) ,iar dupa divort mama si-a cumparat teren si si-a facut casa pe el ,si nu vad sa aiba tata sau eu parte acolo. Problema aceea cu numele mamei din act nu este fals in acte ptr ca ea purta numele tatei in timpul casatoriei si este trecuta necasatorita ,in act este trecut Oniu Ecaterina necasatorita ,iar ea este acuma Tanasuca Ecaterina necasatorita in buletin.
Pana la urma ceea ce scrie in acel act, adica necasatorita, poate fi combatut cu probe, respectiv hotararea de divort, din care reiese clar ca la data achizitionarii acelei case parintii erau casatoriti, deci este bun comun.