avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Activitate roberta996

Activitate roberta996

MI-am adus aminte ca am schimbat deja NI letter cu noul nume. :D
Mersi pt info. Voi incerca sa obtin noua NI letter cu noul nume.

Dupa cum stii probabil doar cetatenii britanici pot obtine Enrolled Deed Poll. De asta am dificultati cu deed poll-ul care il detin, ca nu e enrolled. Desi de la primaria unde am trimis aplicatia in Bucuresti, au cerut pur si simplu o tin stampila rosie care o folosesc cei de la UK Deed Poll Office. Noi aici in UK stim toti ca website-ul nu e nimic oficial, si ce emit ei nu e in nici un fel diferit de cel pe care il scrii singur. Nu am incercat insa sa mai trimit iar in Romania, ca ar fi trebuit sa platesc vreo £300 iar pt avocat.

Cred ca singura mea sansa ar fi sa incerc sa ii conving aici sa imi emita UK passport cu noul nume, pur si simplu pe baza faptului ca asa sunt cunoscuta aici de ani de zile.

Wish me luck!
Buna,

Cei de la Consulat nu s-au mai intalnit cu o asemenea situatie asa ca ce au facut a fost sa ne emita un pasaport romanesc temporar (non-electronic, cu valabilitate de 1 an) pe numele ei nou si cu acel pasaport am aplicat la HMPO si am primit pasaport UK cu numele ei nou, care acum il putem trimite iar in Romania ca dovada de 'drept de rezidenta'.

Cum i-ati convins pe cei de la consulat sa va elibereze un pasaport temporar?
Eu am schimbat deja numele cu deed poll, ai am carnet de conducere etc. totul cum numele nou in UK. Sper ca deed poll sa fie recunoscut cand vine vorba de a aplica pt pasaportul britanic si sa il elibereze din prima in numele nou
ai schimbat deja numele cu deed poll? ce nume ai pe Certificate of Naturalisation?
Inca nu, am renuntat cand mi-a spus un avocat din Romania ca vrea £500 sa ma reprezinte in romania pt aplicatia de schimabre de nume pe cale administrativa. O aplicatie care nu era garantata ca va fi acceptata
Cu ceva vreme in urma am incercat sa trimit Deed Poll (unerolled) pt mentionarea de schimbarii de nume pe certificatul de nastere romanesc, dar cererea mi-a fost respinda pe motivul ca Deed Poll-ul nu a fost eliberat de catre UK Deed Poll. Desii noi toti stim ca nu este nimic special la acel Deed Poll, decat o stampila pe care autoritatile romane pare ca o considera oficiala.

Eu am acceasi problema. Mi-am schimbat numele acum 4 ani du un simplu deed poll scris de mine. Folosesc noul nume de atunci in UK, dar urmeaza sa aplic pt cetatenie. Din cate inteleg, ceritificatul de cetatenie va fi eliberat in numele de pe pasaportul romanesc, iar apoi va trebui cumva sa schimb numbele, si apoi sa incerc sa aplic pt pasaportul britanic in noul nume.

E o durere de cap la cum e legea in privirea schimbarii de nume in Romania....
Nu se mai recunoaste Deed Poll-ul din UK in Romania dupa Brexit. Singura modalities este sa mergi in Romania si sa faci schimbarea de nume, procesul complet ca si cum nu ai schimbat numele in UK vreodata...

Jianu5 a scris:

Buna,

Poti spune daca ai rezolvat ceva?
Multumesc.

Da, am inteles ca Marea Britanie nu imi schimba mie numele, cetatean roman, EU imi schimb numele. Dat fiind faptul ca locuiesc aici am ales procesul de schimbare de nume prin Deed Poll. Cum am spus noua legislatie implementata in Romania, faciliteaza incrierea mentiunii de nume pronuntata in strainatate pe certificatul de nastere romanesc.
Recent o noua lege a fost instrodusa in Romania care are scopul de a face schimbarea de nume pe cale administrativa o procedura mai simpla. De asemenea face recunoasterea schimbarii de nume in strainate mai usoara. M-i sa confirmat de la consulatul roman din Edinburgh ca nu am nevoie de hotarare judecatoreasca si ca atata timp cat Deed Poll-ul este legalizat si tradus este acceptat impreuna cu doua formulare completate la consulat. Am programare pt 12 mai, deci inca nu va pot spune mai multe.
Mi-am schimbat numele aici in UK prin Deed Poll. Anterior mi-am schimbat carnetul de conducere si cardurile bancare etc. cu noul nume. Am apostilat, legalizat si tradus documentul (Deed Poll) si l-am trimis in Romania pt a face inscrierea de schimabre a numelui pe certificatul de nastere. *Pasaportul este inca pe numele vechi*. Dosarl a fost respins cu motivul ca schimbarea de nume nu a fost pronuntata de o autoritate Britanica. ( Eu am facut Deed Poll la avocat). La fel si la ambasada, au nevoie sa de hotarare judecatoreasca sa imi accepte schimbarea de nume. Din cate am inteles eu, nu pot sa obtin un "enrolled" Deed Poll, deoarece nu sunt cetatean Britanic. Ma invart in cercuri si simt ca inebunesc. Cum pot rezolva asta?