avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare nume familie, dublu cetatean roman/britanic.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare nume familie, dublu cetatean roman/britanic.

Buna ziua,

Recent am obtinut cetatenia britanica iar in momentul de fata sunt dublu cetatean roman/britanic.
De foarte mult timp imi doresc sa imi schimb numele de familie iar acum am decis sa si fac ceva in directia asta. Din ce am inteles eu, in U.K. este extrem de simplu sa faci aceasta schimbare printr-un deed poll, fie el enrolled sau nu. Am citit pe siteul Ambasadei ca pentru a iti schimba numele in Romania este necesar ca acest Deed Poll sa fie eliberat de catre o autoritate britanica. La ce se refera Ambasada cand mentioneaza autoritate britanica? Din ce stiu eu, nu exista o "autoritate" ce elibereaza un Deed Poll ci exista o metoda de a inregistra Deed Pollul tau in registrul public, un fel de monitorul oficial din RO.
As pune intrebarea asta direct celor de la Ambasada dar prin telefon este imposibil de dat de ei, prin email raspund cu textul de pe website si de vizitat fara motiv Ambasada/Consulatul, nu este posibil.

Daca cineva cunoaste procedura pas cu pas sau ma poate indruma catre un ghid corect, as aprecia enorm.
Cel mai recent răspuns: DR.AJ1 , utilizator 15:08, 31 August 2024
Cu ceva vreme in urma am incercat sa trimit Deed Poll (unerolled) pt mentionarea de schimbarii de nume pe certificatul de nastere romanesc, dar cererea mi-a fost respinda pe motivul ca Deed Poll-ul nu a fost eliberat de catre UK Deed Poll. Desii noi toti stim ca nu este nimic special la acel Deed Poll, decat o stampila pe care autoritatile romane pare ca o considera oficiala.

Eu am acceasi problema. Mi-am schimbat numele acum 4 ani du un simplu deed poll scris de mine. Folosesc noul nume de atunci in UK, dar urmeaza sa aplic pt cetatenie. Din cate inteleg, ceritificatul de cetatenie va fi eliberat in numele de pe pasaportul romanesc, iar apoi va trebui cumva sa schimb numbele, si apoi sa incerc sa aplic pt pasaportul britanic in noul nume.

E o durere de cap la cum e legea in privirea schimbarii de nume in Romania....
Salut MDaniel,

Da, trebuie sa fie un enrolled Deed Poll care se trimite la Inalta Curte de Justitie din Londa pentru a fi inregistrat (aia se considera autoritate britanica).

Am vorbit pe larg despre subiectul schimbarii numelui in UK ca si dublu cetatean, situatia mea, care pana la urma am scos-o la capat. Vezi acest topic in forum de la pagina 5 incolo: www.avocatnet.ro/forum/discu...

Succes.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 August 2024
DR.AJ1, utilizator

~ final discuție ~