avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Activitate minever

Activitate minever

As dori sa aflu cadrul legal prin care indemnizatia de insotitor pentru persoanele cu handicap grav a fost redusa de la 1 iulie .( Legea si articolul aferent )
Retin ca aceasta propunere de reducere era cuprinsa in acel articol 9 considerat neconstitutional de CC
Răspuns la discuția intrare in legalitate
Acea hartie,proces verbal sau inscris ,cum vreti sa-i spuneti ,a fost incheiata intre ei ,la domiciliul unuia dintre ei ,nu in fata notarului.
Da , pretul a fost incasat.Este si motivul pentru care mama, de buna credinta , a dat titlul de proprietate. Si este si motivul pentru care in prima faza nu vreau sa contest aceasta vanzare ci vreau doar sa o legalizez.
Sa inteleg ca solutia este chemarea in instanta ? Si cum sa demonstrez ca intelegerea lor verbala a fost ca sarcina de a face si plati actele ii revenea cumparatorului?
Instanta tine cont de faptul ca s-a incetatenit o regula in acest sens ?
Răspuns la discuția intrare in legalitate
Nu exista contract de vanzare cumparare autentificat la notar.
Exista doar o coala de hartie intitulata proces verbal de vanzare -cumparare,in care se specifica cine si ce vinde/cumpara, semnata de cumparator, de mama si de sotia cumparatorului ca martor.
Titlul de proprietate al mamei a fost dat cumparatorului.
In aceasta situatie care sunt posibilitatile de a constrange cumparatorul sa finalizeze tranzactia?

Buna ziua,
As dori foarte mult o sugestie pentru urmatoarea situatie :
In anul 2004 mama mea a vandut un teren de 3,5 ha. Intelegerea verbala a fost ca actele de vanzare - cumparare vor fi suportate de cumparator. Intre ei a fost incheiat un act de mana . Singurul martor care semneaza acest proces- verbal de v -c este sotia cumparatorului. Precizez ca mama nu a avut inspiratia de a stipula in acest act ca actele urmeaza a fi facute de cumparator. Titlul de proprietate a fost dat cumparatorului. Singurul act pe care il mai are mama este copia acestui proces verbal de vanzare - cumparare.
De 4 ani cumparatorul tot promite ca va efectua ridicarile topo, intabularea si va finaliza actele de vanzare - cumparare, promisiuni insa neonorate. Avand in vedere ca in ultima vreme cumparatorul nu mai raspunde la telefon evitand astfel orice discutie pe aceasta tema , pot presupune ca de fapt nu are nici cea mai mica intentie de a rezolva problema.
Cum pot proceda in aceasta situatie ? Exista o posibilitate de a-l constrange sa finalizeze actele ?
Intentia mea nu este sa anulez vanzarea, doresc doar ca totul sa intre in legalitate.
Insa in situatia in care ma voi lovi mereu de refuzul lui de a termina actele pot sa cer in final anularea acestei vanzari ? Care este procedura, unde trebuie sa ma adresez ?
Si cu ce sanse de reusita?
Va multumesc
Răspuns la discuția Succesiune cu probleme
Multumesc foarte mult.
Sa inteleg ca ma pot prezenta la dezbaterea succesorala in numele meu si in numele mamei ( ca si curator ) fara sa se considere conflict de interese ?
Buna ziua,
va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.
In situatia pe care o supun atentiei dvs. orice sfat este binevenit.
In luna aprilie 2008 tatal meu a decedat. In aceeasi luna , mama , in urma a trei AVC -uri , a paralizat ( este imobilizata la pat si nu vorbeste ). Precizez ca sunt singurul lor copil.
Exista doua titluri de proprietate care intra in dezbaterea succesorala : unul ( in comun cu mama ) pentru apartament si unul ( in comun cu alti trei frati ) pentru o suprafata de teren agricol ( in baza L 18 )
In aceasta situatie , de ce cine si in ce mod poate fi mama reprezentata la dezbaterea mostenirii ? ( banuiesc ca trebuie sa fie reprezentata de cineva chiar si in conditiile in care intentia mea este sa cedez partea mea din apartament in favoarea mamei ).
De asemenea care este rezolvarea pentru terenul agricol, in conditiile in care titlul de proprietate este comun pentru cei patru frati, dezbaterea mostenirii nu a fost efectuata, iar la ora actuala este aproape imposibil de realizat acest lucru avand in vedere ca doi dintre frati nu sunt in tara. Pentru partea tatalui meu cine intra in discutie ca mostenitori si cum pot obtine certificatul de mostenitor pentru partea care eventual mi s-ar cuveni ?
Cu deosebita stima