Buna ziua, am ingrijit-o pe bunica mea in varsta de 91 de ani si am facut un contract de intretinere anul trecut, prin care ne-a lasat casa in totalitate mie si mamei mele. Bunica intre timp a murit.
Mama are un frate care e plecat in Germania de peste 15 ani, nu s-a ocupat deloc de bunica, insa auzind ca a murit, acum s-a intors sa-si ia partea din casa ei, nestiind ca noi am facut deja contractul de intretinere.
Avem adeverinta de la medicul pshiatru pt discernamant si avem cateva filmari video, in care bunica a spus ca doar noi o ingrijim si ca ne lasa casa doar mie si mamei mele pt ca doar noi am fost cu ea, ca sta la noi si ca fratele mamei mele nu a contactat-o deloc, el fiind plecat in Germania de peste 10 ani. El nici macar nu a fost la inmormantarea mamei lui.
Singura noastra “vulnerabilitate” este ca bunica a fost spitalizata inainte cu 10 luni de a face contractul de intretinere pt o criza de diabet, iar la externare i-au trecut si “dementa” pe fisa de externare, insa ea nu mai apare nicaieri cu acest diagnostic, nu scrie ca i s-a facut vreun examen psihiatric care sa fi determinat asta, am ramas dezamagiti cand am analizat fisele de externare, probabil din cauza drogurilor pe care i le-au administrat atunci ar fi delirat.
Intrebarea este daca probele video (inregistrate cu o luna inainte de a muri) in care bunica descrie foarte clar si lucid ca ne lasa casa noua, ca doar eu si mama am ingrijit-o si ca fratele mamei mele nu a contribuit cu absolut nimic in toti acesti ani sunt o proba buna in instanta ?
Se poate ca si acea fisa de externare de mai demult unde i-au trecut “dementa” sa invalideze adeverinta de discernamant de la doctorul psihiatru din ziua semnarii contractului de intretinere de la notar ?
Va multumesc.