avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am ingrijit-o pe bunica mea in varsta de 91 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am ingrijit-o pe bunica mea in varsta de 91 de ani ...

Buna ziua, am ingrijit-o pe bunica mea in varsta de 91 de ani si am facut un contract de intretinere anul trecut, prin care ne-a lasat casa in totalitate mie si mamei mele. Bunica intre timp a murit.
Mama are un frate care e plecat in Germania de peste 15 ani, nu s-a ocupat deloc de bunica, insa auzind ca a murit, acum s-a intors sa-si ia partea din casa ei, nestiind ca noi am facut deja contractul de intretinere.
Avem adeverinta de la medicul pshiatru pt discernamant si avem cateva filmari video, in care bunica a spus ca doar noi o ingrijim si ca ne lasa casa doar mie si mamei mele pt ca doar noi am fost cu ea, ca sta la noi si ca fratele mamei mele nu a contactat-o deloc, el fiind plecat in Germania de peste 10 ani. El nici macar nu a fost la inmormantarea mamei lui.
Singura noastra “vulnerabilitate” este ca bunica a fost spitalizata inainte cu 10 luni de a face contractul de intretinere pt o criza de diabet, iar la externare i-au trecut si “dementa” pe fisa de externare, insa ea nu mai apare nicaieri cu acest diagnostic, nu scrie ca i s-a facut vreun examen psihiatric care sa fi determinat asta, am ramas dezamagiti cand am analizat fisele de externare, probabil din cauza drogurilor pe care i le-au administrat atunci ar fi delirat.
Intrebarea este daca probele video (inregistrate cu o luna inainte de a muri) in care bunica descrie foarte clar si lucid ca ne lasa casa noua, ca doar eu si mama am ingrijit-o si ca fratele mamei mele nu a contribuit cu absolut nimic in toti acesti ani sunt o proba buna in instanta ?
Se poate ca si acea fisa de externare de mai demult unde i-au trecut “dementa” sa invalideze adeverinta de discernamant de la doctorul psihiatru din ziua semnarii contractului de intretinere de la notar ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:17, 17 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti actul juridic translativ de proprietate nu are ce mosteni pentru ca defuncta nu mai era proprietar.

În caz de proces apelati la avocat.
Am avut multe procese de acest fel și nici unul nu a semănat cu celalalt și nu am putut face aparari identice universal valabile ceea ce înseamnă că fiecare caz are o abordare aparte.
La proces nu merge cu presupuneri ci.cu apărării științifice juridice și medico-legale.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ingrijim bunica de 90 de ani dar notarii ne spun ca nu se mai pot face acte. felipem felipem Buna ziua, am o bunica de 90 de ani din partea mamei, bunicul a decedat mai demult. Bunica are o acasa pe numele ei. Acum 5 ani am adus-o la noi acasa unde o ... (vezi toată discuția)
Dovezi pentru contract de intretinere Question Question Mama mea a incheiat in urma cu aproximativ 3 ani un contract de intretinere cu parintii sai in urma caruia dobandeste un imobil cu o curte.Bunicul meu ... (vezi toată discuția)
La vanzare cumparare daca cea in cauza are dementa poate semna sora? cool_girl_em cool_girl_em o doamna vrea sa facem vanzare cumparare cu clauza si noi sa o ingrijim, problema e ca doamna are inceput de dementa si ea nu ne poate face actele, e posibil ... (vezi toată discuția)