avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dovezi pentru contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dovezi pentru contract de intretinere

Mama mea a incheiat in urma cu aproximativ 3 ani un contract de intretinere cu parintii sai in urma caruia dobandeste un imobil cu o curte.Bunicul meu (beneficiarul principal al contractului- daca pot spune asa, nu stiu exact termenul) a decedat in urma cu aproximativ 9luni iar bunica, cea care beneficiaza in present de contract, sufera de dementa si tulburari de afectivitate. Aceste doua boli se manifesta prin crize de isterie ocazionale, paranoia, tendinte de agresivitate, ipohondrie si pierderi de memorie (nu-si aminteste lucruri pe care le-a spus sau le-a facut, inclusiv faptul ca este bine intretinuta). Tinand cont de faptul ca o acuza pe mama mea ca nu o intretine (avand in vedere afectiunile mentionate), poate rezilia contractul?Poate actiona rezilierea contractului fara stirea mamei? Ce alte dovezi putem aduce ca o intretinem? Mentionez ca locuim in aceeasi casa, deci suntem in permanenta langa ea.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mihail Hritcu , Consilier juridic 20:28, 27 Mai 2009
Rezolutiunea unui astfel de contract presupune un proces, pe care nu prea il vad promovat de bunica.
Impotriva unei cereri de rezolutiune se poate face si proba cu martori.
Bolile de care ati mentionat ca sufera bunica sunt dovedite prin acte medicale?
Orice mijloc de proba poate fi uzat in vederea introducerii actiunii in reziliere.Insa avand in vedere ca discernamantul e grav afectat , sau poate chiar lipseste , poate opera punerea sub interdictie , (dementa , si alte afectiuni psihice cred ca altereaza grav discernamantul , insa exista momente pasagere de luciditate ).Conteaza , insa , care e realitatea , ca faptul intretinerii(intretinere efectiva prin alimente , sustinere materiala , afectiva,etc).exista.
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Da...exista fise medicale care atesta aceste boli plus tratamentul pe care il face plus vizite regulate pe care este obligata sa le faca periodic la medicul psihiatru.
Orice mijloc de proba poate fi utilizat in vederea demonstrarii faptului intretinerii (martori , inscrisuri ....)

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere moldovan mariana moldovan mariana Daca o matusa pe care o ingrijesc eu si o voi si ingropa a facut un contract de intretinere cu o persoana care a plecat din tara ,cum pot rezilia contractul ... (vezi toată discuția)
Nu stiu cum trebuie sa procedez uimita uimita In urma cu 16 ani tatal meu a decedat. Era divortat de mama mea, iar eu mai am inca un frate. Tatal meu mai are un singur frate, care la un timp dupa ... (vezi toată discuția)
La vanzare cumparare daca cea in cauza are dementa poate semna sora? cool_girl_em cool_girl_em o doamna vrea sa facem vanzare cumparare cu clauza si noi sa o ingrijim, problema e ca doamna are inceput de dementa si ea nu ne poate face actele, e posibil ... (vezi toată discuția)