avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate MeepLege

Activitate MeepLege

Bună ziua,

Sunt chiriașul unui spațiu într-un imobil unde centrala termică este comună pentru etaj, deservind trei unități de dimensiuni similare, inclusiv a mea. Spațiul meu este utilizat preponderent ca loc de depozitare și, spre deosebire de celelalte două unități, care sunt folosite zilnic, frecvența mea de utilizare este considerabil mai redusă.

Cu toate acestea, mă confrunt cu o problemă semnificativă în ceea ce privește facturarea gazului. Din lipsa unui contor individual pentru fiecare unitate, costul total al gazului consumat este împărțit egal între noi, chiriașii. Această practică se dovedește a fi inechitabilă pentru mine, dat fiind regimul limitat de utilizare a spațiului închiriat. De exemplu, ultima factură pentru gaz a fost de aproximativ 2000 de lei, din care mi-a revenit o parte de 670 de lei, o sumă disproporționată în raport cu consumul real.

Am abordat această problemă cu proprietarul, solicitând rezolvarea ei prin diferite metode, însă, din nefericire, nu s-au înregistrat progrese. Vă rog să-mi oferiți sfaturi sau orientări cu privire la opțiunile mele legale și la pașii pe care îi pot urma pentru a aduce această situație într-un cadru echitabil.
Răspuns la discuția Amendă aplicată pe nedrept


latka a scris:

Trebuie sa va hotariti, ati stationat sau ati oprit in zona de actiune a indicatorului de oprire interzisa ? Nici una , nici alta nu sunt permise. Indiferent de timp.

Daca doriti puteti depune plingere contraventionala impotriva acelui proces vebal, in termen de 15 zile.


Am stationat maxim 2 minute dar din ce am citit in codul rutier in dreptul indicatorului oprire interzisa stationarea este permisa
Salut, am fost sancționat cu amenda pentru ca am staționat (am oprit langa un chioșc să cumpăr tigari) in zona indicatorului oprire interzisa. Nu am staționat mai mult de 5 minute si nu se consideră oprire si polițistul care m-a oprit nu mi-a cronometrat staționarea. Domnul polițist a spus ca asa a considerat el ca eu am staționat mai mult de 5 minute și mi-a aplicat o amendă contravențională. Am fost înregistrat audio video de bodycam si pe filmare sunt convins ca se vede momentul cand eu pornesc masina și dau sa plec. Ce pot face in această situatie pentru ca eu nu am oprit vehiculul si în caz extrem pot solicita camerele video amplasate pe chioșc pentru a demonstra ca am stationat maxim 2 minute dar nu as vrea sa ajung pana acolo. Mulțumesc anticipat.
Buna, dețin o mașină care a fost transportată din Timișoara până la Deva pe roți. Mașina avea numere false pe ea și șoferul nu a știut acest lucru. Eu eram conștient de starea mașinii. Domnul a fost oprit de poliție și acum are dosar penal. Ce pot pati in aceasta situație având în vedere că am încredințat un vehicul cu numere false.