buna ziua
am construit un imobil cu un regim de inaltime d+p+2. in PAC demisolul si parterul fiind declarate "spatiu comercial". Acum la finalizarea constructiei vreau sa infiintez o gradinita. Am depus la primarie cerere pentru certificat urbanism, pentru "amenajare spatiu comercial in gradinita". In certificatul de urbanism imi cere pe langa avize, pac si altele... si "acordul vecini adiacenti pentru functiune (declaratii notariale)"
Mentionez ca pentru autorizatia de construire a imobilului am obtinut cu greu acordul prin notariat al vecinului din dreapta, pentru distanta de 2m fata de gard. Pentru vecinul din stanga nu mi-a trebuit acord deoarece am minim 3m, conform CU. In certificatul de urbanism pentru construire am cerut "construire imobil si imprejmuire teren preprietate". la etajele 1 si 2 sant apartamente, cate 2 pe nivel, pe care vreau sa le vand.
Daca nu obtin acordul vecinului din dreapta, nu pot sa definitivez actele pentru infiintarea si functionare unei gredinite?
Prin "vecini adiacenti" se intelege vecinii din stanga si dreapta ai terenului? sau vecinii de la etajul 1, adica de deasupra spatiului comercial?
Va multumesc.
Vreau sa imi construiesc pe terenul meu un imobil p+2+m. Am obtinut autorizatia de construire si am o mica mare nelamurire!
Am un acord de la vecinul meu, precum ca imi da voie sa construiesc la o distanta de 2 m (intre constructie si limita de proprietate).
limita de proprietate am identificat-o... gardul.. mai exact mijlocul gardului, axul stalpului de gard... dar constructia? La etajul 1 si 2 am balcoane iesite in consola inspre vecin de 1,10m. La partier nu am nmici un balcon. Se considera 2 m " de la constructie" adica de la la zid (structura de rezistenta)? sau de la marginea exterioara a balconului?
Mai concret, masor 2 metri de la balcon la gard? sau de la zid la gard? multumesc anticipat.