Vreau sa imi construiesc pe terenul meu un imobil p+2+m. Am obtinut autorizatia de construire si am o mica mare nelamurire!
Am un acord de la vecinul meu, precum ca imi da voie sa construiesc la o distanta de 2 m (intre constructie si limita de proprietate).
limita de proprietate am identificat-o... gardul.. mai exact mijlocul gardului, axul stalpului de gard... dar constructia? La etajul 1 si 2 am balcoane iesite in consola inspre vecin de 1,10m. La partier nu am nmici un balcon. Se considera 2 m " de la constructie" adica de la la zid (structura de rezistenta)? sau de la marginea exterioara a balconului?
Mai concret, masor 2 metri de la balcon la gard? sau de la zid la gard? multumesc anticipat.
Bine ca v-am gasit!
Ma aflu in situatia de a solicita arhitectului un model de locuinta, dar nu stiu in ce limitele ma pot incadra pentru constructie:
1. sa inteleg ca pentru 80 cm fara ferestre si 190 cm cu ferestre pe latura de vecinatate pot construi fara acceptul vecinului? (codul civil atr. 612 si 613) sau tot trebuie obtinut acord!
2. obtinerea acceptului vecinului de a construi la 80 cm/ 190 îmi da dreptul sa am si ferestre pe latura de vecinatate
3. exista vreun model tip (act notariall), cum ar trebui sa arate documentul privind acceptul vecinului de a construi la limita celor 80 cm de hotar? ... as vrea un model....
4. exista derogatie pentru ferestre de aerisire (baie, camera tehnica, bucatarie), dimensiuni pentru care sa nu fie considerate ferestre "de vedere"?
5. sticla mata sau caramida de sticla poate fi folosita in cazul ferestrelor catre vecini fara a ma abate de la legislatie?
Sunt convins ca intrebarile mele si raspunsurile d-voastra vor veni in intampinarea multora dintre cei care vor sa-si construiasca un imobil pe teren ingust!
Multumiri....!!!!
DECLARATIA VECINULUI CONSTITUIE INTOTDEAUNA UN ACT PREMERGATOR DOBANDIRII AUTORIZATIEI DE CONSTRUIRE. LIMITELE SI RETRAGERILE LE AVETI STIPULATE IN DOCUMENTATIA CARE INSOTESTE AUTORIZATIA DE CONSTRUIRE -PLANURILE SPRE NESCHIMBARE, CERTIFICAT DE URBANISM SAU PLAN URBANISTIC ZONAL
ARE IMPORTANTA DEOSEBITA REGULAMENTELE APLICATE IN DOMENIUL CONSTRUCTIILOR STABILITE PRIN HOTARARI DE CONSILIUL LOCAL. PLANURILE URBANISTICE ZONALE SUNT DIFERITE DE LA O LOCALITATE LA ALTA, ASA CA MERITA SA VA BAZATI NUMAI PE INFORMATIILE OBTINUTE DE LA DEPARTAMENTUL DISCIPLINA IN CONSTRUCTII DIN CADRUL PRIMARIEI IN A CAREI RAZA TERITORIALA ESTE IMOBILUL CONSTRUIT
Multumesc alma! Ma aflu deja in posesia certificatului de urbanism si conditiile retragerilor sunt 3m-S, 3m-E, 5m-N , si pe latura de V - Codul Civil. Problema mea este cum sa interpretez Codul Civil ! #-o Căutam un raspuns la intrebarile de mai sus.
1. sa inteleg ca pentru 80 cm fara ferestre si 190 cm cu ferestre pe latura de vecinatate pot construi fara acceptul vecinului? (codul civil atr. 612 si 613) sau tot trebuie obtinut acord!
2. obtinerea acceptului vecinului de a construi la 80 cm/ 190 îmi da dreptul sa am si ferestre pe latura de vecinatate
3. exista vreun model tip (act notariall), cum ar trebui sa arate documentul privind acceptul vecinului de a construi la limita celor 80 cm de hotar? ... as vrea un model....
4. exista derogatie pentru ferestre de aerisire (baie, camera tehnica, bucatarie), dimensiuni pentru care sa nu fie considerate ferestre "de vedere"?
5. sticla mata sau caramida de sticla poate fi folosita in cazul ferestrelor catre vecini fara a ma abate de la legislatie?