avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Activitate chitu

Activitate chitu

Răspuns la discuția Patrimoniu cabinet
M-am grabit, art face referire la active necorporale.
Nu stiu cum sa procedez cu aceste bunuri care au fost facturate pe persoana fizica, pot deduce cheltuielile?
Răspuns la discuția Patrimoniu cabinet
ghola a scris:

Nu stiu exact nr. actului normativ (emis in 2007) in care se fac precizari referitoare la cheltuielile facute anterior obtinerii CIF si care sunt efectuate scopul desfasurarii activitatii pentru care sunteti autorizat (o perioada de pana la 90 zile)sunt deductibile fiscal.


Conform Legii Nr. 15 din 24 martie 1994 privind amortizarea capitalului imobilizat în active corporale si necorporale
"ART. 7
Activele necorporale aferente capitalului imobilizat cuprind:
a) cheltuielile de constituire: taxele si alte cheltuieli de înscriere si înmatriculare, cheltuielile privind emiterea si vânzarea de actiuni, cheltuielile de prospectare a pietei si de publicitate si alte cheltuieli de aceasta natura legate de înfiintarea si dezvoltarea activitatii unitatii patrimoniale;"

Pot include aici cheltuielile facute inaintea inceperii activitatii pentru amenajarea cabinetului? De exemplu au trebuit achizitionate: etajera, mocheta, birou, jaluzele, lavoar, stampila.
In caz ca da cum procedez practic.
Răspuns la discuția Patrimoniu cabinet
Cu conditia ca facturile, chitantele sa fie emise pe cabinet. Corect?
Răspuns la discuția Patrimoniu cabinet
In afara de cheltuielile cu benzina, ce alte cheltuieli mai pot deduce?
De ex. cheltuieli de reparatie, ITP, asigurare.
Răspuns la discuția Patrimoniu cabinet
Am un contract de comodat pentru folosirea unei masini. Trebuie s-o trec in Registrul inventar ca sa pot deduce cheltuielile de transport?
Răspuns la discuția Patrimoniu cabinet
As mai avea inca o intrebare.
Sunt nevoit sa am un cont bancar.
Acesta poate fi si pentru persoane fizice? Am deja un cont deschis pe numele meu si ma intreb daca il pot folosi in continuare sau va trebui sa-mi deschid un altul pe cabinet pentru persoane juridice.
Multumesc!
Răspuns la discuția Patrimoniu cabinet
Multumesc pentru raspuns!
Precizarea ar fi: "cabinet cu contabilitate in partida simpla".
Pentru un cabinet cu contabilitate in partida simpla, la inceputul activitatii, trebuie sa inregistrez in Registrul Inventar (14-1-2/a) patrimoniul initial format dintr-un sistem informatizat (produs software) si diferite obiecte de mobilier, stampila, calculator etc.
1. Cu ce data le inregistrez la rubrica "Data achizitionarii sau a realizarii", ele fiind achizitionate inaintea inceperii activitatii si a emiterii certificatului de inregistrare?
2. Produsul software depaseste suma de 1800 lei si intra la mijloace fixe, pentru care trebuie intocmita fisa mijlocului fix si calculata amortizarea incepand cu luna urmatoare functionarii. Cum inregistrez in Registrul Inventar mijloacele fixe, separat de celelalte obiecte de inventar?
Multumesc!