avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Patrimoniu cabinet
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Patrimoniu cabinet

Pentru un cabinet cu contabilitate in partida simpla, la inceputul activitatii, trebuie sa inregistrez in Registrul Inventar (14-1-2/a) patrimoniul initial format dintr-un sistem informatizat (produs software) si diferite obiecte de mobilier, stampila, calculator etc.
1. Cu ce data le inregistrez la rubrica "Data achizitionarii sau a realizarii", ele fiind achizitionate inaintea inceperii activitatii si a emiterii certificatului de inregistrare?
2. Produsul software depaseste suma de 1800 lei si intra la mijloace fixe, pentru care trebuie intocmita fisa mijlocului fix si calculata amortizarea incepand cu luna urmatoare functionarii. Cum inregistrez in Registrul Inventar mijloacele fixe, separat de celelalte obiecte de inventar?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: chitu , utilizator 11:12, 8 Septembrie 2008
Nu doresc sa supar pe nimeni ,dar pentru un contabil care si-a deschis cabinet, consider ca este o intrebare cam ........?
Pot sa adaug ca sunt deductibile toate cheltuielile efectuate in scopul desfasurarii activitatii pentru care sunteti autorizat , conform Legii 571 / 2003 , republicata , privind codul fiscal.Astrfel suntr deductibile :
cheltuielile cu marfa , transportul , contributiile si asigurariule de sanatate , cas , platite de persoana fizica , amortizarea mijloacelor fixe , conform legii ,perisabilitati in limitele legale , cheltuieli de protocol , consultanta , taxele platite pentru diversele avize ,chiria , materiile prime , energie , apa , intretinere , etc
Nu stiu exact nr. actului normativ (emis in 2007) in care se fac precizari referitoare la cheltuielile facute anterior obtinerii CIF si care sunt efectuate scopul desfasurarii activitatii pentru care sunteti autorizat (o perioada de pana la 90 zile)sunt deductibile fiscal.
Deci le treceti in registrul inventar conform documentelor justificative.
Daca va luati obiecte de inventar judecati in ce masura foloseste activiitatii PFA.


In Reg.Inventar (ctb.partida simpla) cod 14-1-2/a, in col.6 se inscrie val.de intrare (de mai sus), in cazul in care mj.fix este nou, sau val.ramasa de recuperat, daca este folosit; val.ramasa de recuperat = val.de achiz.a bunului folosit si ar trebui ca cel de la care a fost achizitionat bunul folosit sa comunice clientului ca bunul a fost folosit/amortizat de el pe o perioada de x luni, rezultand faptul ca val.de achizitie se va recupera in DNU*12 – x luni; daca acesta nu comunica, se apreciaza de catre comisia de receptie gradul de uzura si durata ramasa (ani) = DNU din catalog * (1 – grad uzura estimat); val.de intrare (achizitie) a bunului folosit se amortizeaza pe durata ramasa det.ca mai sus.

In col.8 se trece suma amortizarilor incluse pe cheltuieli de la data achizitiei/punerii in fct.pana la data iesirii din patrimoniu (prin vz/casare).

Val.iesirii este val.obtinuta in cazul vanzarii
Ultima modificare: Miercuri, 13 August 2008
ContSters42967, utilizator
Multumesc pentru raspuns!
Precizarea ar fi: "cabinet cu contabilitate in partida simpla".
chitu a scris:

Multumesc pentru raspuns!
Precizarea ar fi: "cabinet cu contabilitate in partida simpla".


Imi cer scuze am inteles gresit, nu am fost atenta .:hm: Oboseala isi spune cuvantul.
As mai avea inca o intrebare.
Sunt nevoit sa am un cont bancar.
Acesta poate fi si pentru persoane fizice? Am deja un cont deschis pe numele meu si ma intreb daca il pot folosi in continuare sau va trebui sa-mi deschid un altul pe cabinet pentru persoane juridice.
Multumesc!
Puteti folosi contul deschis.

Alte discuții în legătură

Deducere preluare praxis ContSters73136 ContSters73136 Va rog sa-mi comunicati cum pot deduce cumpararea praxisului de medicina de familie (lista de capitatie si patrimoniul de afectatiune profesionala)? La data ... (vezi toată discuția)
Completare registru inventar earlysunset earlysunset Buna ziua! Am un PFA neplatitor TVA, sistem real, CAEN 6201 (Activitati de realizare a soft-ului la comanda). Am achizitionat pe PFA: - RJIP, RI si RUC; - ... (vezi toată discuția)
Amortizare active necorporale ana500 ana500 Buna ziua. Cine ma poate indruma intr-o problema de contabilitate. Care este regimul de amortizare la activele necorporale. Am de ceva timp inregistrat in ... (vezi toată discuția)