Este corecta observatia d-voastra ca fondul de comert nu este amortizabil conform codului fiscal . Am corelat cu Ordinul 3055 care prevede amortizarea in conditiile in care acest fond comercial este achizitionat in mod oneros si in acest caz se amortizeaza .
24 (1) Formatul bilanţului este următorul:
A) Active imobilizate
I. Imobilizări necorporale
1.Cheltuieli de constituire
2.Cheltuieli de dezvoltare
3.Concesiuni, brevete, licenţe, mărci comerciale, drepturi şi active similare, dacă acestea au fost achiziţionate cu titlu oneros
4.Fondul comercial, în măsura în care acesta a fost achiziţionat cu titlu oneros
83. (3) Fondul comercial generat intern nu se recunoaşte ca activ deoarece nu este o resursă identificabilă (adică nu este separabil şi nici nu decurge din drepturi legale contractuale sau de altă natură) controlată de entitate, care să poată fi evaluată credibil la cost.
(4) În cazul în care fondul comercial este tratat ca un activ, se au în vedere următoarele prevederi:
a) fondul comercial se amortizează, de regulă, în cadrul unei perioade de maximum cinci ani;
Silvia a mentionat astfel :
Va rog sa-mi comunicati cum pot deduce cumpararea praxisului de medicina de familie (lista de capitatie si patrimoniul de afectatiune profesionala)?
Aceasta a fost logica mea si articolele de lege privind amortizarea fondului.