avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general incadrare mijloc fix
Discuție deschisă în Contabilitate în general

incadrare mijloc fix

La ce pozitie se pot incadra licente soft specializat achizitionat prin investitii conform 2139/30.11.2004?
Cel mai recent răspuns: anmih , utilizator 11:37, 3 Ianuarie 2012
Contul 208 “Alte imobilizari necorporale” (A)
care se amortizeaza in 3 ani
2805. Amortizarea concesiunilor, brevetelor, licentelor, marcilor comerciale, drepturilor si activelor similare (P)
Multumesc
Si conform carei legi si articol ?
Conform Legii 15/1994 capitalul imobilizat se clasifica in active corporale si active necorporale.
In cazul dumneavoastra este vorba de active necorporale. Art.24 alin.(10) din Legea 571/2003 prevede in felul urmator:
(10) Cheltuielile aferente achiziţionării de brevete, drepturi de autor, licenţe, mărci de comerţ sau fabrică şi alte imobilizări necorporale recunoscute din punct de vedere contabil, cu excepţia cheltuielilor de constituire şi a fondului comercial, precum şi cheltuielile de dezvoltare care din punct de vedere contabil reprezintă imobilizări necorporale se recuperează prin intermediul deducerilor de amortizare liniară pe perioada contractului sau pe durata de utilizare, după caz. Cheltuielile aferente achiziţionării sau producerii programelor informatice se recuperează prin intermediul deducerilor de amortizare liniară pe o perioadă de 3 ani. Pentru brevetele de invenţie se poate utiliza şi metoda de amortizare degresivă sau accelerată.
Multumesc doamna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de amortizare ioana.diana.cristea ioana.diana.cristea buna ziua. tocmai am consultat nomenclatorul mij fixe si nu am gasit pe ce perioada se amortizeaza licentele (pt windows si diverse licente obligatorii). pana ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de constituire andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 Buna ziua Conform Codului Fiscal eu inteleg ca aceste cheltuieli de constituire NU se amortizeaza: \\"Cheltuielile aferente achiziţionării de brevete, ... (vezi toată discuția)
Cod clasa amortizare anamaneaconta anamaneaconta Se folosete cod de clasa pentru amortizarea unei imobilizari necorporale? in cazul de fata un soft.......daca da care este acel cod? Va multumesc (vezi toată discuția)