avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Activitate RemusR09

Activitate RemusR09

PFA neplatitor de TVA in Romania dar cu cod TVA intracomunitar, trebuie sa depun vreo declaratie pentru facturile emisa catre clientii din UE?
Am inteles.

1. Sunt insa obligat si sa ma inregistrez in scop de TVA in Romania, avand in vedere ca aceasta achizitie depaseste plafonul de 10.000 EUR pentru achizitii intracomunitare?

2. Masina va fi utilizata in scop mixt (profesional + personal), trebuie sa platesc TVA in intregime? Nu pot deduce 50% din TVA?
Buna ziua!
PFA in sistem real, neplatitor de TVA insa cu cod special de TVA. doresc sa achizitionez un autoturism second-hand din Germania, care va fi folosit in scop mixt. Valoarea autoturismului este de 28.000 EUR

1. Trebuie sa ma inregistrez in scop de TVA pentru ca aceasta achizitie depases plafonul de 10.000 EUR?
2. Dealer-ul imi vinde masina la pretul net, pe baza codului special de TVA pe care eu i-l ofer. Trebuie sa completez ulterior D301 pentru plata TVA aferent achizitiei?
3. Daca da, trebuie sa platesc TVA in intregime sau doar 50%?
Buna ziua!
PFA cu norma de venit pana in 14.10.2020, pe cod CAEN 6202
Din 14.10.2020 am adaugat coduri CAEN supliementare (6201, 6203 si 6209) context in care am inteles ca nu mai sunt eligibil pentru norma de venit si trebuie sa trec pe sistem real.

1. Platesc taxele la norma de venit pentru 01.01-2020-01.11.2020 si in sistem real pentru 01.11.2020-31.12.2020?

Daca da, unde este sectiune pentru norma de venit in declaratia unica? Eu vad doar Date privind impozitul pe veniturile realizate din România, impuse pe bază de norme de venit în cazul si aici, ca sa completez, imi cer sa pun data inceperii activitatii ca fiind decembrie

Multumesc!
Nu sunt inregistrat in scop de TVA in Romania ci doar pentru operatiuni intracomunitare, da.
Deci daca dealer-ul vinde masina la pretul netto eu datorez TVA in Romania? 19% via D301
PFA neinregistrat in scop de TVA in Romania insa cu cod TVA intracomunitar.

Efectuez o achizitie de masina second-hand din Germania de 30k.

Pe baza codului de TVA intracomunitar, dealer-ul imi vinde masina la pretul NET (platesc initial suma intergala BRUTTO si ulterior ajungerii masinii in tara, dealer-ul returneaza TVA-ul).

Masina va ramane pe PFA, nu sunt samsar s-o revand mai departe, vreau sa o utilizez in scop personal.

Trebuie sa platesc TVA in Romania pentru achizitie facuta la pretul NETTO din Germania?
Buna ziua!

Am un PFA pe cod CAEN principal 6202 (consultanta IT), cod eligibil pentru norma de venit.

In noiembrie 2019 am adaugat inca cateva coduri CAEN (6201, 6203 si 6209), unele dintre ele nefiind eligibile pentru norma de venit.

In acest caz, eu ma incadrez la norma de venit sau la sistem real?
Buna ziua!

Pentru PFA in sistem real in domemiul IT, cu cod TVA intracomunitar, doresc sa achizitionez o masina de 30k EUR brut din Germania.

Exista posibilitatea de a deduce TVA-ul?

Multumesc