avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Activitate blondutza_85

Activitate blondutza_85

avand in vedere ca actiunea in revendicare este intentata ca proprietarul neposesor impotriva posesorului neproprietar, aceasta are ca finalitate redobandirea posesiei pierdute
de fapt,prin admiterea actiunii nu se recunoaste dreptul de proprietate ci dispune lasarea bunului in linistitata posesie a reclamatului
mai mult domnul profesul boroi considera ca actiunea poate fi introdusa si impotriva detentorului precar
Răspuns la discuția = ADMITERE INM 2008 =
stiti vorba.."o mana spala pe alta"...cred ca nu au vrut sa apara iar in pozitia stanjenitoare de a-si anula grile...ceea ce s-a intamolat anul trecut mi s-a parut inadmisibil....sa anuleze 6 grile....cand ei au atatea pretentii de la candidati...asta este....mereu o sa se intample lucrurile astea...
pai da dar atat timp cat nu precizeaza....despre care e vb....stii tu exceptiile nu se presupun...si in plus tabarca spune ca termenul de gratie e incompatibil si cu cea de drept...deci exista controversa...asa ca nu avea ce cauta in grila chestia asta
si la mine s-a acumultat foarte multa oboseala...dar crede-ma ca eu m-am trezit la 7.30 de grija....tocmai pt ca am muncit mult...si am invatat ...si nedreptatile ma scot din sarite.....si deci..nu inteleg....nu as putea sa dorm linistita....cum nu puteam sa dorm nici cand ma pregatea...pt ca imi statea ceva pe creie....o problema pe care nu o puteam intelege...asa ca nu am spus ca e vb de nepasare...dar nu pot sa inteleg cum nu lupta toti pt a remedia situati
poate incercarea mea ramane fara rezultat...dar azi pot sa dorm stiind ca am facut tot posibilul
amy22 a scris:

blondutza_85 a scris:

da am contestat-o pt ca mi se pare corect si b....cu motivatia expusa de Romascanu....nu pt ca nu ar fi corect
e vb despre hotararea asupra divortului....adica prin care rezolva capatul principal de cerere care este divortul....nu se refera si la capete accesorii....io asa vad lucrurile...deci nu are nicio treaba termenul de gratie
=D>ma bucur mult ca ai contestat grilele astea 2 la procedura civila,pentru ca si eu le-am gresit.la cea cu termenul de gratie eu le-as fi luat pe toate 3 ,iar la cea cu intervenientul ,eu spun ca trebuie anulata!!! Doamne ajuta!

pai si tu de ce nu le-ai contestat?....oare de ce ramaneti pasivi?
da am contestat-o pt ca mi se pare corect si b....cu motivatia expusa de Romascanu....nu pt ca nu ar fi corect
e vb despre hotararea asupra divortului....adica prin care rezolva capatul principal de cerere care este divortul....nu se refera si la capete accesorii....io asa vad lucrurile...deci nu are nicio treaba termenul de gratie
dar despre urmatoarea grila ce ziceti
termenul de gratie:
a.nu poate fi incuviintat in cazul hatararii asupra divortului
b.nu poate fi incuviintat in cazul hotararilor cu executie provizorie
c.nu poate fi prelungit prin vointa debitorului
la cea cu uzufructuarul sunt de acord.
eu am contestat 2 grile la procedura civila....sper si eu ca si voi...cea cu termenul de gratie si cea cu suspendarea judecatii
anamariadanoiu a scris:

Am contestat intrebarea 22- grila 3, cea cu posesorul de buna-credinta.

Raspunsul a) este corect deoarece, cand se pune in discutie dobandirea fructelor de catre posesorul de buna-credinta, distinctia dintre fructele naturale, industriale si cele civile nu mai are nici un efect, toate aceste fructe se dobandesc pe masura perceperii.
Dreptul uzufructuarului de a culege fructele in proprietate, impune distinctia dintre fructele naturale, industriale si cele civile. Astfel, fructele naturale si cele industriale se culeg numai pe masura perceperii, iar cele civile se dobandesc zi cu zi si se cuvin uzufructuarului in proportie cu durata uzufructului sau, conform art.525 C.civ.

la procesual civil - Intrebarea 46- a) nu este corect, deoarece conform codului de procedura civila- art.132 lin.1, reclamantul isi poate modifica cererea de chemare in judecata la prima zi de infatisare. Dar, acesta nu este un termen de decadere, conform Codul adnotat de procedura civila- Cartea II- G.Boroi – pagina 340, “ termenul de modificare a cererii de chemare in judecata nu este de ordine publica, astfel incat si dupa prima zi de infatisare, daca paratul nu opune, reclamantul poate sa isi modifice cererea , insa numai in fata primei instante, pentru a nu se rapi partilor un grad de jurisdictie.”

Drept penal- intrebarea 64 referitoare la precriptia de executare a pedepsei nu intra in tematica de examen.
Cauzele care inlatura consecintele condamnarii sunt reabilitarea de drept si reabilitarea judecatoreasca.
Iar prescriptia executarii pedepsei se numara printre cauzele care inlatura executarea pedepsei, alaturi de gratiere. Iar in tematica este expres prevazuta doar procedura gratierii pentru examen.
In tematica este prevazut asa: Cauzele care inlatura consecintele condamnarii. Procedura aplicarii gratierii.

Drept procesual penal
Intrebarea 86- a si b – sunt corecte deoarece, conform art.273 C.pr.pen., reluarea urmarii penale in caz de redeschidere a urmarii penale, conform 281 indice 1 C.pr.pen., are loc cand “judecatorul a admis plangerea impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale si a trimis cauza in la procuror in vederea inceperii urmaririi penale”.

Drept procesual penal
Intrebarea 91- a) este corect, deoarece conform art.346 C.pr.pen., in caz de achitare pe art.10 alin.1 lit.e C.pr.pen. (exista una din cauzele care inlatura caracterul penal, in speta este iresponsabilitatea), instanta poate obliga la repararea daunelor materiale si morale, conform legii civile. Deci, conform art.346, instanta nu este obligata sa rezolve actiunea civila, ci acest caracter este facultativ.

Doamne-ajuta! Sper sa fie intr-un ceas bun. Poate mai urc un pic de la 73.

prescriptia executarii pedepsei era in tematica...uita-te in codul penal partea generala titlul 7..sa vezi unde este incadrata prescriptia executarii pedepsei....si anume la cauze care inlatura consecintele condamnarii

in privinta grilei 91....art 346 spune ca instanta poate obliga la reparare nu ca poate rezolva actiunea...poate ft bine sa rezolve actiunea si sa nu oblige la reparare din varii motive....asta nu inseamna ca are drept de optiune...odata investita cu cererea tb sa o solutioneze....singurele cazuri cand o poate lasa nesolutionata sunt in alin 4.

grila 86 am gresit-o si eu si initial am vrut sa o contest...dar e corecta...pt ca var b spune inceperea...nu redeschiderea....deci e vb despre art 273 alin2 teza finala...citeste cu atentie sa vezi....si eu as fi vrut sa fie asa....dar asta e....chiar e corecta grila
dupa cum am spus la mine e prima incercare...dar si mie mi s-a parut ,exact cum a spus colegul nostru, ca intrebarile au avut un grad mare de complexitate....adica parca totusi nu se compara cu cele de anul trecut care erau mai "la obiect" ca sa spun asa...cele de anul acesta parca te luau "pe ocolite"...ma rog ...mai spun totusi ca nu se compara rezolvatul grilelor la tine acasa cu rezolvatul in timpul examenelor...tensiunea e mare...si poate nu reusesti sa vezi lucrurile ft clar...si gresesti...asta e....e multa nedreptate,dupa parerea mea