avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Activitate Goga Octavia

Activitate Goga Octavia

Buna ziua,

Locuiesc intr-o casa cu x apartamente. Unul dintre proprietari detine un apartament si terenul pe care este construIta casa. (300 MP TEREN) .Acesta ne-a restrictionat accesul in curte, construit un gard de 1 m latime prin care ne obliga sa ajungem la aparamentele noastre, care au un fond infundat, nu dispun de acces direct la un drum public.
Acesta doreste sa fie depagubit cu suma de 2000 euro/an pentru excercizarea dreptului de trecere. Ne-a transmis aceste doleante prin intermediul unei case de avocatura, iar daca nu raspundem in decurs de 10 zile ne ameninta cu un demers judiciar.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
MULTUMESC ANTICIPAT
Buna ziua,

In urma unui proces de 10 am castigat in anul 2007 garsoniera in care locuies si pe care tin sa mentionez am cumparat-o prin legea 112. Garsoniera se afla intr-o vila care face parte din zona protejata a capitalei. Vecina mea, cea care a intentat proces fiind “mostenitoarea” intregi vile si care si-a dat seama acest lucru dupa 3 ani dupa ce a fost aplicata legea 112, a fost pusa in posesia cealui mai mare apartament care se afla in vila si a terenului(curte) printr-o dispozitie data de Primarul General. Dupa 13 ani aceasta ne-a restrictionat accesul in curte, spunand ca este curtea ei si construind un gard cu latimea de max 1 m prin care suntem obligati sa trecem. In urma unor verificati si reclamatii am aflat ca doamna nu are trecut terenul in CF, iar CF-ul terenului nu are proprietar. Din 2007 si pana acum nu intabulat terenul. Ce putem face in aceasta situatie?
Multumesc anticipat
am scos un CF pentru teren insa nu are proprietar se specifica doar :(se indreapta eroarea materiala din cuprinsul cartii funciare cu privire la geometria imobi) si (documentatiee netranscrisa in CF)
am solicitate cereri cu privire la proprietarul terenului atat la primaria mun Bucuresti cat si la AFI insa nici ei nu au date si ma indreapta din nou spre cadastru

in urma procesul, persoana care se presumpune ca ar fi fost proprietarea casei si avea drept de mostenire a obinut printr-o hotarare a primamulul general la vreama aceesa 2007 220 mp teren si un aparament care nu a fost cumoarat prin legea 112. De ce aceasta persoana timp de atatia ani inca nu a inscris terenul in CF?
MULTUMESC
Buna ziua,
in actele mele nu se specifica absolut nimic despre teren ci doar suprafata imobilului si o cota parte din terenul de sub casa
Buna ziua!
Locuiesc intr-o garsoniera din centrul orasului Bucuresti. In acest imobil mai locuiesc inca 4 persoane. Noi am cumparat aceasta casa prin legea 112 iar dupa 2 ani a venit fosta proprietara a imobilului sa revendice intreaga casa. Dupa 10 ani de proces aceasta doamna a castigat terenul casei si un aparatament care nu a fost cumparat cu legea mai sus mentionata. Toate acestea s-au intamplat in anul 2007. In luna august a acestui ani, doamna respectiva si-a vandut proprietatea unui domn care ne-a restrictionat accesul in curte, constuind un gard spunand ca este curtea lui. Intrebarea este, daca eu am garsoniera la etajul 1 am teren sub constructie? Sau in curte? Acest domn are dreptul sa ne interzica accesul in curte? Mentionez in ca CF-ul terenului nu se mentioneaza niciun proprietar iar in CF-ul domnului la teren scrie acte netranscrise.
Ce putem face in aceasta situatie? Multumesc.