avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Activitate AOana C

Activitate AOana C

Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati in stabilirea bazei de calcul pt un concediu medical:
Persoana angajata din 27.09.2021. A lucrat astfel:
luna venitul numar zile LUCRATE
09.2021 937 4
10.2021 5.154 21
11.2021 5.089 21
12.2021 5.076 22
TOTAL 16.256 68
Prezinta un concediu medical pentru care nu este necesar sa aiba 6 luni.
Media zilnica va fi 16.256 : 68 = 239,05 lei SAU
16.256 : 86 = 189,02 lei (unde 86 reprezinta nr. de zile LUCRATOARE din cele 4 luni de cand este angajat). Pentru luna septembrie 2021 trebuie sa raportez venitul realizat 937 lei la nr de zile lucrate, adica 4 sau la nr. de zile lucratoare, adica 22?
La calculul mediei zilnice, raportul se face la numarul de zile lucrate sau lucratoare din perioada?
De asemenea, daca inainte, in august si iulie, a lucrat la un alt angajator, in baza de calcul va intra si venitul realizat la celalalt angajator?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Un angajat are 2 luni lucrate la angajatorul actual. Inainte a avut contract cu alt angajator. Prezinta un certificat medical. Stagiu de cotizare are 6 luni in ultimele 12 luni. Baza de calcul cum se face, se iau doar veniturile realizate la angajatorul actual sau se iau veniturile din ultimele 6 luni, adica si de la angajatorul anterior?
Acelasi mod de calcul este si in cazul indemnizatiilor pt accidente de munca?
Puteti sa imi spuneti si temeiul legal pt ce am intrebat?
Va multumesc!
Nu, nu a facut demersuri pentru recuperare.
Am inteles, multumesc pentru timpul acordat. O seara buna!

Dapix a scris:

Datoria va fi recuperată din bunurile lăsate moștenire. Dacă nu acceptați moștenirea nu are nimeni treabă cu dumneavoastră. Moștenirea se va dezbate la cererea executorului judecătoresc în lipsa moștenitorilor legali, și imobilul va fi executat silit.

Nu e apartament,e o camera intr-un camin si, in septembrie 2016, datoria era de minimum 10.000 lei.
Dupa ce executorul vinde locuinta, daca nu acopera datoria, se poate indrepta asupra veniturilor mele, in conditiile in care eu nu am mostenit absolut nimic de la tatal meu? Inteleg, daca as avea bunuri care i-au apartinut, da, de acord, se pot indrepta asupra lor. Dar nu e cazul.
Eu vreau sa ma asigur ca nu se poate indrepta Asociatia asupra mea pentru a plati datorii ale tatalui meu, atata vreme cat nu am mostenit ceva de la tatal meu.

Dapix a scris:

Va scoate apartamentul la vânzare prin licitație publică, prin intermediul unui executor judecătoresc.

Poate sa ma execute silit pe mine? Pentru o datorie care nu este a mea? Eu nu am beneficiat de ceva dupa decesul tatalui meu.
Buna ziua.
Tatal meu a decedat in septembrie 2016. Am vazut acum pe portal.just.ro ca Asociatia de proprietari de care apartinea cu locuinta pe care o avea i-a deschis proces pentru pretentii acum, in februarie 2021. Stiu ca tatal meu avea datorii la Asociatie inainte de deces.
Eu si sora mea (pentru ca noi suntem urmasi) nu am facut succesiune. Nu am locuit acolo. Se poate indrepta in vreun fel Asociatia impotriva noastra, daca ar castiga acest proces?
Pe de alta parte, nu e prescris dreptul Asociatiei de a avea pretentii acum , cand sunt mai mult de 3 ani de cand tatal meu a decedat?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!