avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Activitate Cristiaurelian

Activitate Cristiaurelian

Îmi cer scuze . Este bun comun si comun vreau să rămână. . Nu ne înțelegem

raluk0207 a scris:

Si noi sa fim mai expliciti: orice bun cumparat in timpul căsătoriei este bun comun al ambilor soți.

La momentul cumpararii sunteti căsătoriți? Da. Atunci imobilul e bun comun.
Deci si rolul fiscal de la Primărie este tot comun.
Nu vreti sa platiti dvs, nicio problemă. O sa achite doar sotia. Din banii comuni.

Indiferent ca ati semnat actul doar sotia sau doar dvs. Indiferent ca actul e doar pe numele dvs sau doar pe numele soției.
Vedeți dumneavoastră....aici e problema. iNDIFERENT. Pentru notar nu a fost indiferent.. numai cum a zis se putea. Nu indiferent. . Nu se putea sa scrie in CV căsătorită cu.... Nu se putea sau nu a vrut. Va mulțumesc pentru răbdare.

andravenache a scris:

1) Impozitul, chiar daca 1/2 este pe dvs., il poate plati sotia. Il poate plati si vecinul, daca asa il rugati dvs. si el este deacord. (La mine, a fost mama si mi l-a platit.) Se duce, da banii, va aduce chitanta pe numele dvs. Nu vad de ce aceasta ar fi o problema - in afara de cazul ca planuiti un divort?

2) Ma gandesc ca daca ati specifica exact care sunt problemele intalnite de sotia dvs. unde se cere efectiv prezenta dvs., s-ar putea ca unii din cei ce va citesc intrebarea sa cunoasca alte solutii (fara reintoarcerea dvs. in tara).

Sa fiu mai explicit.
Nu vreau sub nici o forma sa plătesc ceva pe numele meu către primăria Alexandria. Nu vrea sa îmi dea loc de parcare în condiția in care altul are trei și parchează pe lat pe trei locuri. Altul are murături în garaj și cu mașina ocupa alt loc . As avea o mulțime de motive. Astea sunt așa sa vă faceți o idee. Chiar de îl vând și tot nu îl las așa. Sunt foarte nesimțiti. Dacă reușesc să o trec pe soție că și la celelalte proprietăți bine daca nu o vând și iau alta cu acte la alt notar. Eu am domiciliul în altă localitate. Am vândut o mașină fiind in Spania. Am sunat la primărie și mi a dat fiscal chiar daca aveam datorii și fără să fiu acolo. Știe perceptorul că îmi plătesc dările. Și amenzile. Am mașină la care plătesc 21 600 Ron pe an dar plătesc cu plăcere că știu că mă servesc prompt indiferent ce problema as avea. Se poate orice . La Alexandria nu. Așa că nu vreau să rămână așa. Sub orice forma o schimb și indiferent cât plătesc. Nu vreau sa am rol fiscal la ei la primărie. A luat soția hârtia care spune că a platit impozitul . Sunt trecute detalii plătitor detalii incasator dar nu scrie ce este . Factura....chitanță.. nu scrie pentru ce apartament pentru câți metri nici un detaliu să știi ce ai plătit . Daca mă duc cu ea înapoi nu știu nici ei ce s a plătit cu hârtia aceea dar judecătoria!!!!

E bine așa bun comun numai că eu sunt mai tot timpul plecat iar pentru orice hârtie trebuie sa ne ducem amândoi. Pe când așa se ducea dor ea. Nu pot sa vin din Spania pentru un certificat fiscal de exemplu
O executa silit și ia partea ei. Cu partea mea cum rămâne?

Soția mea a cumpărat un apartament cu credit acordat pe numele ei. Dar notarul m a trecut și pe mine proprietar cu cota egală 50 50. Apartamentul luat cu bani ce către sotie iar ratele sunt plătite de ea cu banii intrați de la salariu pe card. Tranzacția facanduse automat. La notar am specificat că apartamentul este al ei că ea să poată se se ocupe de tot și de toate de-a lungul timpului dar notarul a zis că nu se poate în situația în care în același timp nevasta unui coleg a cumpărat o casă fără că el sa fie prezent la notar . Dar a fost specificat in contractul respectiv casatorita cu.....Eu fiind mai mult plecat. Mai avem și alte proprietăți pe numele meu la care a fost specificat in actul de vânzare-cumpărare doar căsătorit cu....
Acum la plata impozitului a platit doar jumătate pentru că restul de jumătate era pe numele meu. cum rezolv această situație în condiția când a zis soția că o să plătească doar jumătate din rata daca impozitul nu îl poate plati integral pe numele ei.