avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soția mea a cumpărat un apartament cu credit acordat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soția mea a cumpărat un apartament cu credit acordat pe numele ...

Soția mea a cumpărat un apartament cu credit acordat pe numele ei. Dar notarul m a trecut și pe mine proprietar cu cota egală 50 50. Apartamentul luat cu bani ce către sotie iar ratele sunt plătite de ea cu banii intrați de la salariu pe card. Tranzacția facanduse automat. La notar am specificat că apartamentul este al ei că ea să poată se se ocupe de tot și de toate de-a lungul timpului dar notarul a zis că nu se poate în situația în care în același timp nevasta unui coleg a cumpărat o casă fără că el sa fie prezent la notar . Dar a fost specificat in contractul respectiv casatorita cu.....Eu fiind mai mult plecat. Mai avem și alte proprietăți pe numele meu la care a fost specificat in actul de vânzare-cumpărare doar căsătorit cu....
Acum la plata impozitului a platit doar jumătate pentru că restul de jumătate era pe numele meu. cum rezolv această situație în condiția când a zis soția că o să plătească doar jumătate din rata daca impozitul nu îl poate plati integral pe numele ei.
Mai avem și alte proprietăți pe numele meu la care a fost specificat in actul de vânzare-cumpărare doar căsătorit cu....


Si alea sunt bunuri comune

Dar notarul m a trecut și pe mine proprietar cu cota egală 50 50

Pt ca bunul a fost cumparat in timpul casatoriei si e bun comun.
Ca sa fie bun propriu, trebuia sa aveti un alt regim matrimonial, sa fi facut niste acte in prealabil adica, inainte de a cumpara.
Acuma, ca sa fie bun propriu al ei, trebuie facut partaj.
Daca sotia a zis ca plateste doar jumatate din rata pentru ca la impozit plateste doar jumatate e posibil ca banca sa o execute silit pentru neplata.Nu are legatura plata impozitului cu plata ratelor.
O executa silit și ia partea ei. Cu partea mea cum rămâne?

Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2021
gi-jane2, moderator
Nu ati inteles, va vinde casa, banca isi ia banii ce ii datorati si restul, daca va exista vreun rest, vi-l da sa il impartiti.
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2021
gi-jane2, moderator


E bine așa bun comun numai că eu sunt mai tot timpul plecat iar pentru orice hârtie trebuie sa ne ducem amândoi. Pe când așa se ducea dor ea. Nu pot sa vin din Spania pentru un certificat fiscal de exemplu
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2021
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Modificare proprietar prin adaugare keops_mic keops_mic Inainte de casatorie, cu doua saptamani, sotul meu a cumparat o casa prin programul prima casa. Dupa ce ne-am casatorit am platit amandoi rate la casa. Acum ... (vezi toată discuția)
Bunuri imobile proprii dobândite cu credit imobiliar. plata ratelor în timpul căsătoriei dă drept de creanță? lilian123 lilian123 Buna ziua, 1.Inainte de casatorie am cumparat un apartament pe numele meu cu imprumut de la banca si cu plata ratelor pe o durata de 15 ani.Imediat dupa aceea ... (vezi toată discuția)
Contract prenuptial credit imobiliar popa_florin popa_florin Buna ziua, Urmeaza sa ma casatoresc si as dori sa semnez un contract prenuptial cu viitoarea sotie. Eu detin un apartament cumparat cu credit ipotecar pe 30 ... (vezi toată discuția)