avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare proprietar prin adaugare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare proprietar prin adaugare

Inainte de casatorie, cu doua saptamani, sotul meu a cumparat o casa prin programul prima casa. Dupa ce ne-am casatorit am platit amandoi rate la casa.
Acum am terminat sa o platim si am dori amandoi sa o trecem pe numele amandorura.
Fiind bun inaintea casatoriei casa este trecuta momentan numai pe numele sotului.
Eu stiu doar de doua optiuni;
- donare, dar se poate retrage
- vanzare cumparare. In acest caz eu ar trebui sa ii cumpar jumatate din casa si fiind o suma mai mare de 10000 de euro ar trebui sa fac dovada plati notarului, bani care sincer nu ii am.

Mai stiti si alte optiuni sau puteti sa imi confirmati ca ce stiu e corect?
Va multumesc foarte mult!
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2016
keops_mic, utilizator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 21:24, 30 Iulie 2016
-Sa va schimbati regimul matrimonial, adoptati regimul comunitatii conventionale de bunuri, incheiati o conventie la notar prin care sotul include in comunitatea de bunuri casa asta de care vorbiti.
-In schimbul dreptului dv de creanta pt perioada in care ati platit rate, va da o cota din casa.


( vanzarea intre dvs ca soti nici nu e posibila)
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2016
gi-jane2, moderator
Parcurgeti o procedura gratioasa in instanta, luati legatura cu un jurist.



P.s. desi pe vechiul cod exista o interdictie, pe noul cod, vanzarea intre soti este permisa
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2016
trandafir2, moderator
Asa e, nu am zis ca nu e permisa, insa sunt casatoriti sub regimul comunitatii legale, cat sa ii vanda din casa pt a deveni bun comun pe jumatate ? toata.
Ar trebui ca intai sa isi schimbe regimul matrimonial si apoi sa ii vanda jumatate care sa ii ramana femeii bun propriu si cred ca taxele sunt mari. Apoi, nici nu e vanzare ca femeia nu plateste pretul.
gi-jane2 a scris:

..., cat sa ii vanda din casa pt a deveni bun comun pe jumatate ? toata.

Jumatate. Din mesajul femeii, primul mesaj, reiese ca femeia doreste sa figureze in acte alaturi de sot, dat fiind faptul ca au platit ratele impreuna.


gi-jane2 a scris:
Ar trebui ca intai sa isi schimbe regimul matrimonial si apoi sa ii vanda jumatate care sa ii ramana femeii bun propriu si cred ca taxele sunt mari.

Nu stim daca se impune schimbare de regim sau nu, atata vreme cat nu stim ce regim este acum si ce au de gand sa faca ...ar trebui sa presupunem noi, diverse, fara fundament.


gi-jane2 a scris:
Apoi, nici nu e vanzare ca femeia nu plateste pretul.

Daca pretul este in compensarea unei creante reciproc recunoscuta, este vanzare.
De ce n-ar fi?


Desigur, doamna in cauza nu stie ca dreptul ei de creanta este valabil atata vreme cat este casatorita, iar termenul de prescriptie curge de la desfacerea casatoriei.
Nu stiu, ipotezele sunt multiple, de aceea am si spus sa apeleze la un jurist si impreuna sa analizeze tabloul.
Noi suntem casatoriti sub regimul comunitati legale, ceea ce inseamna ca inc azul unui divort pe cate stiu sotul ar trebui sa imi dea jumatate din ratele platite pt casa si nu jumatate din imobil, pt ca nu figurez ca proprietar,
Exista vre-o solutie ca eu , sotia, sa fiu inclusa in acel act de proprietate, tinand cont ca am platit si eu jumatate din casa?
Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Cota parte apartament sotie cumparat inainte de casatorie JohnRomero JohnRomero Buna ziua, Sotia mea a cumparat un apartament cu credit ipotecar. Anul acesta ne-am casatorit si m-am gandit sa acopar jumatate din creditul total prin ... (vezi toată discuția)
Daca o proprietate e deja cumparata, am dreptul sa fiu trecuta in acte dupa casatorie? Dalmatian Dalmatian Prietenul meu vrea sa isi ia o casa iar noi inca nu suntem casatoriti. Eu imi doresc sa facem pasul impreuna, insa nu se poate asta. As vrea sa stiu, daca isi ... (vezi toată discuția)
Cum procedez ca un bun propriu sa devină bun comun? Nicolae83 Nicolae83 Acu trei luni am cumpărat un apartament prin programul prima casa fiind necăsătorit si doresc ca viitoarea mea soție sa beneficieze si ea de drepturi ... (vezi toată discuția)