avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daca o proprietate e deja cumparata, am dreptul sa fiu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daca o proprietate e deja cumparata, am dreptul sa fiu trecuta in acte dupa casatorie?

Prietenul meu vrea sa isi ia o casa iar noi inca nu suntem casatoriti. Eu imi doresc sa facem pasul impreuna, insa nu se poate asta. As vrea sa stiu, daca isi ia casa inainte de casatorie, dupa ce devenim sot si sotie ma poate trece in acte? Iar daca nu se poate, presupun ca in cazul unui divort, n-am dreptul la casa. Ce spune legea in cazul acesta? Multumesc pentru raspunsuri!
Daca o cumpara cu toti banii cash, inainte sa va ia de nevasta, se numeste bun propriu. NU aveti nici un drept.

Daca o cumpara cu credit de la banca si sa zicem dupa o perioada va ia pe dvoastra de nevasta, ... aveti ceva drepturi.
Vreti sa contribuiti si Dvs. cu bani la achizitionarea acestei case?
Aveti dreptul sa intabulati casa ca locuinta a familiei, dar asta nu va garanteaza dreptul la proprietate. Eu zic sa o cumparati pe numele amandurora, jumi/juma. In caz de divort nu aveti parte numai daca faceti dovada ca ati contribuit si dvs, dar e mai greu de demonstrat acest lucru.
Amuzant raspunsul dumneavoastra. Daca e s-o ia, casa va fi cumparata prin credit "Prima Casa". Si chiar daca ne casatorim dupa ce ia casa, tot numele lui va fi in acte.
Gabrielle Monique Nu am cum sa contribui cu bani si nici nu as vrea. El vrea sa isi ia casa, singur.
Justitiarul711 Eu vreau sa cumparam casa impreuna, pentru ca asa mi se pare normal, avem o varsta, nu mai suntem la liceu. Dar pentru asta ar trebui sa ne casatorim. Insa se pare ca nu e momentul.

Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Intai va trebui sa ziceti cam ce doriti.. sa fie bunul lui propriu, sau sa devina comun si mai conteaza ce vrea si viitorul dvs sot. Nu prea inteleg cum vine asta " vreau sa cumparam impreuna , dar nu contribui cu bani si nici nu as vrea" :)
La casatorie, veti putea alege un regim matrimonial care va da dreptul sa incheiati o conventie dupa cum va doriti- sa devina bun comun sau sa ramana propriu si sa nici nu aveti vreun drept de vreun fel..
Daca nu incheiati nicio conventie, bunul va ramane propriu al sotului si dvs veti avea un drept de creanta pt cat veti achita rate impreuna.


Alte discuții în legătură

Conventia matrimoniala poate fi atacata ? relatie relatie un imobil dobandit prin mostenire (ca fiu unic), prin certificat de mostenitor, poate face obiectul regimului comunitatii conventionale, la momentul incheierii ... (vezi toată discuția)
Cum procedez ca un bun propriu sa devină bun comun? Nicolae83 Nicolae83 Acu trei luni am cumpărat un apartament prin programul prima casa fiind necăsătorit si doresc ca viitoarea mea soție sa beneficieze si ea de drepturi ... (vezi toată discuția)
Buna! eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. ... Timea.Melinda Timea.Melinda Buna! Eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. El vrea sa facem un contract prenuptial pentru ca are un apartament pe numele lui si in caz ... (vezi toată discuția)