avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daca o proprietate e deja cumparata, am dreptul sa fiu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daca o proprietate e deja cumparata, am dreptul sa fiu trecuta in acte dupa casatorie?

Prietenul meu vrea sa isi ia o casa iar noi inca nu suntem casatoriti. Eu imi doresc sa facem pasul impreuna, insa nu se poate asta. As vrea sa stiu, daca isi ia casa inainte de casatorie, dupa ce devenim sot si sotie ma poate trece in acte? Iar daca nu se poate, presupun ca in cazul unui divort, n-am dreptul la casa. Ce spune legea in cazul acesta? Multumesc pentru raspunsuri!


Vreau sa stiu ce drepturi am daca iubitul meu isi ia casa acum iar mai tarziu o sa ne casatorim. Nu va fi la fel ca la parintii nostri, sa fie un bun comun, va fi doar al lui, dobandit inainte de casatorie. Iar daca eu devin sotia lui, in caz de divort, ce fac, ce se intampla?

Am spus ca vreau sa cumparam impreuna fiindca i-am propus varianta aceasta dar a ramas doar la stadiul de propunere.

Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
V-am zis deja, daca la casatorie nu incheiati o conventie matrimoniala, adoptati regimul comunitatii legale, bunul ramane propriu al sotului, iar dvs la divort, daca dovediti ca ati contribuit la plata ratelor, daca l-ati ajutat pe sot sa le plateasca, veti avea un drept de creanta, drept pe care va trebui sa-l cereti in instanta in termen de 3 ani de la divort.
Nici eu nu pricep foarte clar ce doriti...
Aveti drepturile pe care le veti conveni la acel moment; poate il faceti bun comun, poate ramane propriu, poate contribuiti si aveti un drept de creanta, poate nu... Va poate dona, vinde... eu nu pot ghici viitorul sa stiu ce veti face, or in functie de ce veti face veti avea drepturi diferite.
La fel cu divortul: poate veti face un partaj, poate nu veti divprta niciodata, poate veti schimba regim,ul matrimonial in timp... habar n-am, imi lipseste globul de cristal azi!!

Mai bine mergeti la o consultatie la care poate, fata in fata, veti putea explica mai usor interlocutorului ce anume intelegeti prin "ce drepturi voi avea?"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventia matrimoniala poate fi atacata ? relatie relatie un imobil dobandit prin mostenire (ca fiu unic), prin certificat de mostenitor, poate face obiectul regimului comunitatii conventionale, la momentul incheierii ... (vezi toată discuția)
Cum procedez ca un bun propriu sa devină bun comun? Nicolae83 Nicolae83 Acu trei luni am cumpărat un apartament prin programul prima casa fiind necăsătorit si doresc ca viitoarea mea soție sa beneficieze si ea de drepturi ... (vezi toată discuția)
Buna! eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. ... Timea.Melinda Timea.Melinda Buna! Eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. El vrea sa facem un contract prenuptial pentru ca are un apartament pe numele lui si in caz ... (vezi toată discuția)