Eu am povestit un pic cu un prieten care a lucrat la rutiera si a fost instruit sa opereze in astfel de proceduri.
El mi-a zis ca stie un caz particular unde tipul respectiv a platit analizele si tot a asteptat vreo 6 luni. M-a sfatuit mai degraba sa astept decat sa platesc, fiindca ar fi cam aceasi mancare de peste.
Acum, nu estiu ce e indicat de facut. Eu am asteptat si fiindca adaptarea la a nu conduce nu a fost foarte dificila.
In data de 03.07.2021 am fost depistat de un agent de Politie dupa testarea cu aparatul Drug Test cu substanta Cannabis cand mai erau 23 de secunde.
Am fost dus imediat pentru probe de analiza la IML, dupa care de atunci, tot astept rezultatele analizelor. Mentionez ca Politistul care m-a anchetat a mentionat ca am fost calm si cooperant tot timpul.
Am inteles ca sanctiunea e de la 1-5 ani de inchisoare. Intrebarea sau intrebarile mele ar fi:
* Ce pot eu sa fac pentru e evita inchisoarea de orice fel, eventual sa obtin o decizie cu amanare in cel mai rau caz?
* Ce se intampla daca medicii de la IML veridiceaza dupa rezultate ca desi aveam substanta in organism eram totusi apt sa conduc?
La recomandarea unei cunostinte, am intrat pe acest site in speranta ca pot obtine o opiniei in legatura cu o speta personala.
Din data de 1 Octombrie 2019, sunt angajat al unei companii ce isi dezvolta activitatea in industria chimica. La data angajarii, una din conditiile pentru a obtine job-ul a fost aceea de a accepta o prima de relocare in valorea unui salariu brut, iar daca sunt concediat ori vreau sa imi dau demisia mai devreme de 2 ani de la data inceperii activitatii de munca, sunt obligat sa returnez aceasta suma.
De mentionat ca Notice period-ul in cazul unei demisii este de 45 de zile calendaristice, desi eu nu dispun de o functie de management/conducere.
Curiozitatile mele sunt urmatoarele:
1. Daca imi dau demisia mai devreme de 2 ani, prin ce metode m-ar putea obliga sa le returnez suma respectiva?
2. Daca notice period-ul e de 45 de zile calendaristice, imi permite legislatia sa depun cererea de demisie la data 17.08.2021, de la aceasta data fiind exact 45 de zile lucratoare pana la 01.10.2021? Sau sunt nevoit sa astept pana la data de 01.10.2021, dupa care abia atunci pot sa imi depun cererea de demisie?