avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Activitate Oran

Activitate Oran

Am imprumutat o fosta prietena cu mai multe sume de bani, bani trimisi prin mandat postal, pe baza promisiunii ca sotul ei va incepe sa munceasca in Marea Britanie si-mi va returna in cel mai scurt timp banii.
Au trecut de atunci 10 luni si vechea mea prietena nu mi-a returnat nimic. Ba chiar in ultima vreme nici nu imi mai raspunde la telefon (stam in localitati diferite). Precizez ca ea nu lucreaza iar pentru casa in care locuieste nu a facut pana acum succesiunea dupa decesul mamei ei (in consecinta nu are proprietati pe numele ei).
Din discutiile pe care le-am avut cu ea am aflat ca are si un credit de nevoi personale angajat la BCR si pe care nu l-a achitat si nici nu intentioneaza sa-l achite, pe principiul ,, nu au ce sa-mi ia,,.
Doresc sa aflu ce sanse am de a-mi recupera banii imprumutati, in conditiile in care am pastrat mandatele postale care dovedesc banii trimisi si in acelasi timp am si cateva inregistrari telefonice in care persoana imprumutata confirma ca are datorii la mine si promite ca le va achita.
Va multumesc. Astept raspuns.
Buna ziua,

Problemele au intervenit dupa numai 2 luni de la angajarea mea intr-o firma nationala de distributie produse alimentare. Volumul de munca este imens si daca tinem cont si de faptul ca sunt inca incepator in acest domeniu (lucrez in contabilitate), viteza de lucru la introducerea datelor in calculator nu este foarte mare. Pentru a face fata situatiei si pentru a ma achita de sarcinile de lucru, raman in fiecare zi la serviciu pana pe la ora 21. Uneori vin si sambata pentru a incheia introducerea datelor din saptamana incheiata. I-am adus la cunostinta sefului meu ca volumul de lucru este exagerat, fapt confirmat si de unii dintre colegii de birou (dar care au insa alte atributii de serviciu). Initial mi-a promis ca va redistribui o parte dintre sarcinile mele de lucru si catre alti colegi, dar intre timp s-a razgandit si mi-a transmis sa vin la lucru inclusiv sambata si duminica, pentru a incheia introducerea datelor.
Tind sa cred ca este o modalitate "eleganta" prin care ma forteaza sa-mi dau demisia, dat fiind faptul ca nici orele suplimentare pe care le-am prestat pana acum nu mi-au fost platite si nici nu s-a pus problema platii orelor care vor urma. Pe de alta parte, nu exista o evidenta a orelor de munca prestate de salariati, in sensul ca nimeni nu semneaza o condica de prezenta si nici nu dispunem de card de acces care sa inregistreze orele de venire/plecare. Cu toate acestea, in contractul individual de munca pe care l-am semnat la angajare, se prevede ca orele suplimentare efectuate de angajat vor fi platite.
Precizez ca, perioada de proba stipulata in CIM de 30 zile, a expirat si nu m-i s-a intocmit o caracterizare nefavorabila, in sensul ca nu as fi apt profesional pentru postul pe care il ocup.
Nu stiu cum sa procedez . Nu as pleca insa din firma.

Ma poate ajuta cineva cu un sfat?????????