avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare bani dati ca imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare bani dati ca imprumut

Am imprumutat o fosta prietena cu mai multe sume de bani, bani trimisi prin mandat postal, pe baza promisiunii ca sotul ei va incepe sa munceasca in Marea Britanie si-mi va returna in cel mai scurt timp banii.
Au trecut de atunci 10 luni si vechea mea prietena nu mi-a returnat nimic. Ba chiar in ultima vreme nici nu imi mai raspunde la telefon (stam in localitati diferite). Precizez ca ea nu lucreaza iar pentru casa in care locuieste nu a facut pana acum succesiunea dupa decesul mamei ei (in consecinta nu are proprietati pe numele ei).
Din discutiile pe care le-am avut cu ea am aflat ca are si un credit de nevoi personale angajat la BCR si pe care nu l-a achitat si nici nu intentioneaza sa-l achite, pe principiul ,, nu au ce sa-mi ia,,.
Doresc sa aflu ce sanse am de a-mi recupera banii imprumutati, in conditiile in care am pastrat mandatele postale care dovedesc banii trimisi si in acelasi timp am si cateva inregistrari telefonice in care persoana imprumutata confirma ca are datorii la mine si promite ca le va achita.
Va multumesc. Astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: liviuslaslau , utilizator 22:38, 27 Mai 2017
Mergeți la un avocat cu acele mandate poștale și cu înregistrările telefonice. Remiterea banilor se dovedește prin mandatele poștale dar este necesar să dovediți că banii au fost remiși cu titlu de împrumut. Dacă ați menționat la momentul trimiterii că suma trimisă reprezintă un împrumut nu veți avea nici un fel de probleme în admiterea cererii.
Dacă nu ați făcut un contract de împrumut, nu prea aveți posibilitatea sa va recuperați banii. Simpla depunere a unor sume de bani intr-un cont nu echivalează cu faptul ca i-ați împrumutat bani. Poate se susțină ca, depunerea banilor era o datorie mai veche a Dvs către ea. Încercați sa o determinați sa semneze un contract pe întreaga suma de bani pe care v-o datorează.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot recupera banii de la beneficiarul real al creditului in cazul in care am fost pus sub executare silita prin poprire pe salariu? magdalenamatei magdalenamatei In 2006 am luat un credit pe numele meu pentru un ”prieten” de familie, care insa din 2011 nu si-a mai achitat ratele, astfel incat banca a ... (vezi toată discuția)
Bani nereturnati love_mihalina love_mihalina Am imprumutat un prieten cu 200 de euro trimisi prin western union (inca am chitanta) acum aproximativ un an. Trebuia sa mi-i returneze in 2 saptamani. Ce pot ... (vezi toată discuția)
Nerambursarea unui imprumut intre "prieteni" anamariastan anamariastan In urma cu un an am imprumutat unui \"prieten\" o suma de bani pe care acesta nu mi-a mai returnat-o. Singura dovada scrisa a acestui imprumut este un e-mail ... (vezi toată discuția)