avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bani nereturnati
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Bani nereturnati

Am imprumutat un prieten cu 200 de euro trimisi prin western union (inca am chitanta) acum aproximativ un an. Trebuia sa mi-i returneze in 2 saptamani. Ce pot face in aceasta privinta din punct de vedere legal si care ar fi pasii ce trebuie urmati?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:29, 26 August 2014
Stimat forumist,

Consider că primul pas pe care ar trebui să-l faceți îl reprezintă o adresă scrisă, în care să-i arătați suma împrumutată, însoțită, eventual de chtanța trimiterii banilor și o dovadă a cererii sale de a fi împrumutat - cum ar fi o copie după e-mail ca exemplu. Va trebui să-i dați un termen clar de returnare.

Subsidiar putem vorbi de alte demersuri juridice.

Cu stimă.
i-a cerut imprumut telefonic, si -am reamintit de mai multe ori de ei si a spus ca nu are sa mi-i dea toti, iar daca il dau in judecata va sustine ca mi i-a dat in particular, cand eram doar eu, el si sotia lui. deci, as putea sa ii intentez proces?
Notificati oficial "prietenul " cu obligatia restituirii imprumutului ,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani imprumutati, recuperare teodora2015 teodora2015 Cum pot sa obtin o suma de bani pe care am dat-o unei persoane si nu o pot recupera? (vezi toată discuția)
Recuperare bani persoana fizica fara justificative elytta elytta buna ziua, sunt moldoveanca (Rep Moldova) si am imprumutat unei persoane fizice (fostul prieten) (Romania) o suma mare de bani. nu am niciun justificativ, doar ... (vezi toată discuția)
Am sanse sa recuperez banii pe cale legala? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 buna ziua.daca se imprumuta o suma de bani unei persoane,fara dovezi sau martori,iar acea persoana refuza sa returneze suma,exista sanse ca banii sa fie ... (vezi toată discuția)