buna ziua, sunt moldoveanca (Rep Moldova) si am imprumutat unei persoane fizice (fostul prieten) (Romania) o suma mare de bani. nu am niciun justificativ, doar cele de la western union ce confirma transferul banilor din partea mamei persoanei respective. ce ar trebui sa fac pentru a putea merge in instanta in caz ca refuza sau taraganeaza?
Un prim pas: sa formulati o somatie prin executorul judecatoresc prin care sa ii solicitati returnarea banilor.
Ulterior, daca nu va restituie banii, sa il actionati in judecata, dar nu inainte de a vorbi cu un avocat pentru a-i prezenta in detaliu intreaga poveste. Acest tip de cerere se timbreaza la valoare si costurile sunt considerabile. Desigur, banuiesc ca acum regretati faptul ca nu ati incheiat un contract de imprumut la notar, care v-ar fi garantat reusita obtinerii unei hotarari favorabile.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Imprumut nerecuperat
Miralus
Buna ziua,
am imprumutat logodnicului sorei mele o suma mare, ca sa isi cumpere o masina mai scumpa (nu ii ajungea). Trebuia sa imi returneze acum cateva ... (vezi toată discuția)