Buna ziua,
am imprumutat logodnicului sorei mele o suma mare, ca sa isi cumpere o masina mai scumpa (nu ii ajungea). Trebuia sa imi returneze acum cateva luni, dar acum sustine ca banii nu am fost pentru el. Ca i-am dat imprumut sorei, de care s-a despartit (si de aia si schimbarea de versiune banuiesc).
Am dovada tca i-am transferat banii, si pe tata ca martor ca a cerut pentru masina. Ce pot face ca sa mi recuperez suma? Proces civil de inselaciune ? Executor?
Va puteti adresa instanței de judecată cu o actiune privind recuperarea împrumutului apoi daca paratul nu achita benevol puteti obtine executarea silită a acestuia.
O sa fie obligat să vă achite si cheltuielile de judecata ocazionate cu acest proces asa ca este în avantajul dvs sa apelați la un avocat pentru acest demers.
Contactați un avocat recomandat sau de pe forum si va explica pe larg întreaga procedura.
ok. Banii i-am transferat prin western union, el i-a ridicat. am doar aceste documente care atesta ca am transmis banii, insa nu e scris nimic pe hartii, in sensul in ce scop. eu sunt in alta localitate, de aceea am apelat la aceasta modalitate. e dovada suficienta? Si va multumesc mult ca ati raspus asa prompt :)
Va trebui să formulați o acțiune în răspundere civilă contractuală, un avocat abil va ști cum să obțină administrarea probei cu martori, invocând imposibilitatea morală de închiere a unui contract scris (ați fost cumnați)!
Dovada învederată nu este suficientă însă coroborată cu depozițiile martorilor și eventual o mărturisire, chiar aveți șanse!
Alegeți un avocat de pe forum sau unul recomandat și acesta se va ocupa de tot!