Buna ziua!
In urma cu jumatate de an am ajutat un prieten cu o suma considerabila de bani urmand a-mi fi restituiti in luna septembrie. Mentionez ca banii au fost folositi pentru a plati un program work&travel si deoarece respectiva agentie era la Iasi, eu locuind in Iasi, am fost personal si am platit programul pastrand chitantele. Ulterior, i-am mai imprumutat o suma aferenta cheltuielilor necesare plecarii, printre care si taxa interviului la Ambasada Americana, care a fost facuta tot in Iasi de catre mine.
In momentul in care am ajuns in SUA a apelat incaodata la mine.Neavand suficienti bani parintii mei mi-au trimis o suma de bani prin Western Union. Mentionez ca nu am incheiat niciun contract, insa in momentul cand am observat ca nu doreste sa vorbeasca despre bani am printat o dovada scrisa care a semnat-o insa a rupt-o spunand ca nu are sa imi dea bani.
Intrebarea mea este urmatoarea, as avea castig de cauza daca fac dovada cu chitantele de la agentia work and travel si cea de la ambasada americana, chitanta de la Western Union plus dovada rupta de el, care am salvat-o?
Ati putea sa imi dati un sfat cum este mai bine sa procedez?Daca este bine sa aduc ca martor pe domnul de la agentia de turism pentru a confirma ca eu am fost singura care m-am prezentat cu suma de bani?
Va multumesc anticipat!
Dovezile par subtiri si nu forte concludente (iar marturia d-lui ca numai dvs. v-ati prezentat la agentie pare inutila, pentru ca nu dovedeste ca prietenul dvs. a luat imprumut de la dvs.; ati fi putut sa aveti dvs. banii de la el, sau sa vreti sa ii donati pur si simplu acesti bani).
Cred ca ar trebui sa mergeti cu actele pe care le aveti la un avocat (care sa vada mai ales dovada aceea de recunoastere).
Ideal ar fi daca l-ati face sa recunoasca datoria si faptul ca a fost un imprumut, ori in scris ori de fata cu martori.