avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Work and Travel - 2020
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Work and Travel - 2020

Buna ziuă,

Mă confrunt cu o situație destul de problematică și v-aș fi recunoscătoare dacă m-ați putea ajuta cu un sfat – m-am înscris într-un program Work and Travel pentru această vară; situația actuală nu este prea bună și doresc să mă retrag (info: am achitat integral costul programului și am susținut interviul de ambasadă).
Pachetul programului conține și o asigurare storno – care îmi permite să mă retrag din acest program folosind orice motiv personal, iar banii achitati sa îmi fie restituiți integral.
Am incercat să discut cu agenția și să mă retrag – însă ei afirmă că în momentul de față întră în vigoare clauza specială :

„X. Exonerarea de răspundere
a) In caz de forță majora (fenomene naturale, atentate teroriste, lovituri de stat etc.) invocata in condițiile si in termenele prevăzute de lege, părțile vor fi exonerate de răspundere contractuala.
b) Sunt de asemenea cauze exoneratoare de răspundere acele situații, neprevăzute la încheierea contractului, care fac imposibil de realizat obiectul contractului sau extrem de oneros (i.e. cu 50% mai oneros decât costurile inițiale pentru AGENT) respectiv îndeplinirea scopului Beneficiarului de a primi un loc de munca in Statele Unite ale Americii.
Astfel de situații ar fi de exemplu, dar fără a fi limitative, următoarele: închiderea permanenta sau temporara a programului Summer Work & Travel de către Departamentul de Stat American pentru sezonul in curs, imposibilitatea finalizării programului ca urmare a reducerii numărului de locuri alocate sponsorilor de viza pentru anul in curs, schimbarea criteriilor de participare ca urmare a schimbărilor regulamentelor ce guvernează programul Summer Work & Travel, alte modificări survenite in legislatia americana ce pot afecta desfasurarea programului (ex; acte de terorism, dezastre naturale, etc), tratate, acorduri internationale, precum si altele asemenea. c) Pentru situatiile descrise la lit. b) Agentul va returna Beneficiarului costul de baza al programului, mai putin suma de 800 USD; d) Alte clauze conform cap. IV, lit. e).” - prin care ne sunt returnati cu 800 usd mai putin datorita contextului actual provocat de – COVID-19 (atat Romania cat si USA au declarata situatie de urgenta/granite inchise).

În aceast caz ce as putea sa fac?

Multumesc mult!

Multa sănatate.
Cel mai recent răspuns: AlexCoca , utilizator 16:52, 24 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
citiți OG 2/2018, notificati-le încetarea contractului si ar trebui sa va restituie suma integral.
dacă nu o fac in 14 zile, puteti sesiza OPC.
se înțelege foarte gresit aceasta exonerare din motiv de forta majora, ea inseamna ca e ok sa nu mai executi contractul (sa nu ma trimiti in SUA), dar nu sa te imbogatesti fara just temei prin retinerea unor sume de bani.
Multumesc mult,
Buna ziua!

Ma aflu in aceasi situatie, probabil este alta agentie la mijloc.
De curand am primit un mail in care mi se explica cum au decis relaxarea condițiilor contractuale existente în contractul de mediere semnat la înscriere, prin elaborarea actului adițional. Intrebarea mea este daca acest act aditional e legal sau e doar o scamatorie de a lor in care se asigura ca isi recupereaza o parte din suma.

3. Conform articolului 54 din Termenii și Condițiile CIEE, varianta în limba engleză, pe care SOLICITANTUL le-a semnat la înscrierea în
program, acesta înțelege că epidemiile (de exemplu, fără a se limita la acestea, SARS sau gripa aviară) pot genera întârzieri, perturbări,
întreruperi grave și de asemenea pot cauza întreruperea sau anularea întregului Program Summer Work and Travel 2020,
SOLICITANTUL fiind de acord să își asume toate riscurile și pierderile (inclusiv financiare) cauzate de apariția unor astfel de evenimente.
4. Articolul 54 din Termenii și Condițiile CIEE, varianta în limba engleză, stabilește asumarea de către SOLICITANT a riscurilor în cazul
producerii unei pandemii.
5. GTS International Romania SRL a luat la cunoștință noile politici de renunțare la program ale CIEE în contextul pandemiei declanșate
de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 (COVID-19) la nivel mondial. Ca urmare, dând dovada de deplină transparență în relația
contractuală pe care o au cu SOLICITANTUL, părțile implicate (GTS International Romania SRL, în calitate de mandatar și CIEE, în
calitate de sponsor de programe) propun revizuirea condițiilor de renunțare la Programul Summer Work and Travel 2020, prin
adoptarea unor condiții de relaxare contractuală.

Parerea mea e ca toata aceasta transparenta nu face nimic altceva decat sa isi acopere o parte din pierderi.
Emailul l-am primit joi 24/04 iar termenul limita impus este luni 27 aprilie. Am cerut prin mail mai multe informatii, dar pana in momentul de fata nu am primit nici un raspuns, de aici si gandul ca totul s-ar putea sa fie un joc din care sa beneficieze ei.

Daca m-ati putea ajuta cu un sfat, as fi recunoscator. Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2020
AlexCoca, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Work and travel- intermediarii din romania exonerati de responsabilitate si restituiri? mihaelastavila mihaelastavila Buna ziua, In situatia urmatoare sunt foarte multi studenti si sper sa gasesc pe aceasta platforma un raspuns pertinent. Sumarul problemei: Agentiile ... (vezi toată discuția)
Contract work and travel doina-marieta doina-marieta Baiatul meu a incheiat un contract cu o firma ca si student pentru work and travel in America. Dar s a razgandit acum. Contractul este incheiat de vreo 7-8 ... (vezi toată discuția)
Hello. recent am participat la programul work and travel. am ... Doizerodoi Doizerodoi Hello. Recent am participat la programul Work and Travel. Am ajuns in america printr-o agentie (cu rol de mediator) care a luat la randul ei contact cu ... (vezi toată discuția)