avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Work and Travel- intermediarii din Romania Exonerati ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Work and Travel- intermediarii din Romania Exonerati de responsabilitate si restituiri?

Buna ziua,

In situatia urmatoare sunt foarte multi studenti si sper sa gasesc pe aceasta platforma un raspuns pertinent.
Sumarul problemei: Agentiile intermediare Work and Travel, avand in vedere situatia pandemiei de Covid-19, prin actele aditionale pe care vor sa le semnam , doresc sa faca urmatoarele:
1. facand referinta la articolul 1351 din Codul Civil si invocarea clauzei de forta majora fie inerna fie in SUA (restrictii de circulatie si etc) , doresc sa ne retina o suma de bani pentru serviciile prestate pana la aparitia clauzei de forte majore desi serviciile prestate in contract nu pot fi prestate ca atare.
2. Acelasi contract, prevede ca daca beneficiarul (studentul) se retrage din program pe motiv de imbolnavire Covid-19, anularea job-uli de catre angajatorului din state se retin bani pentru serviciile prestate.

Aceste retineri de sume sunt motivate de faptul ca partnerii din SUA se ocupa de restituiri si nu ei care sutn doar mediatori.
Mentionez ca plata sumelor s-a efectuat in contul intermediarului, iar suma aferenta programului este o suma fixa fara sa aiba o explicatie detaliata a costului aferent fiecarui serviciu oferit de ei/sau partenerii din SUA.

Intrebari:
1. In conditiile in care contractul a fost semnat cu agentia din Romania, pot legal sa lase la atitudinea partenerului SUA suma restituita?
2. Pot invoca clauza de forta majora,caz fortuit tinand cont ca obligatiile contractuale se considera indeplinite complect in momentul plecarii in state, aprox. 15 Iunie, cand starea de urgenta nu o sa mai fie valida?
3. In conditiile in care nu s-au efectuat serviciile complet ce drept au sa retina acele sume?
4. Pot fi mai multi studenti reprezentati de un avocat daca aceste clauza contractuale sunt abuzive?

Mentionez ca in contractul initial au o clauza, conform careia in cazul unui refuz de viza se restituie toti banii mai putin o taxa de 35$, insa in cazul anularii programului de catre SUA, acestia doresc retinerea unei sume intre 300-500$.

Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Work and travel - 2020 andreeapom andreeapom Buna ziuă, Mă confrunt cu o situație destul de problematică și v-aș fi recunoscătoare dacă m-ați putea ajuta cu un sfat – m-am înscris într-un ... (vezi toată discuția)
Program work@travel Trump1995 Trump1995 Sunt inscrisa intr-un program work&travel si am achitat tot programul.Cei de la agentie nu au de gand sa imi restituie inapoi suma in mare parte ci o suma ... (vezi toată discuția)
Intrebare cristina_ciomaguta cristina_ciomaguta Buna ziua, Ma numesc Cristina si va scriu in speranta ca ma veti putea ajuta.Sunt studenta si anul acesta am vrut sa plec cu programul work&travel in SUA, m-am ... (vezi toată discuția)