avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Mai pot recupera imprumutul?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Mai pot recupera imprumutul?

Buna seara. In urma cu un an am imprumutat o cunostiinta care locuieste in Anglia cu suma de 1000 euro. Am fost "asigurat" ca in maxim trei luni de zile voi primi banii inapoi. A trecut deja un an de zile si banii nu mi-au mai fost returnati .....din cauze de "n" motive. Mentionez ca am pastrat factura de la Western Union cu care am facut transferul in Anglia. Mai pot spera in recuperarea banilor sau ii trec la capitolul "Diverse si neprevazute". Cu stima.
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA VASILE , Avocat 14:47, 10 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Daca nu ati reusit cu vorba buna, singura sansa care va mai ramane este sa incercati sa actionati in instanta persoana respectiva. Din pacate, competenta de solutionare a cauzei nu cred ca apartine instantelor din Romania, daca persoana respectiva locuieste in mod normal in Anglia intrucat competenta este la domicilul paratului.

Daca ii cunoasteti adresa din tara, puteti incerca sa introduceti actiunea la domiciliul lui din tara si daca nu invoca paratul necompetenta instantelor din Romania, poate veti obtine o hotarare favorabila.

Trecand peste problema competentei instantei, pe langa recipisa de trimitere a banilor veti avea nevoie si de un martor care sa vina sa va sustina afirmatiile. V-ar ajuta foarte mult daca ati avea si ceva mesaje (SMS, e-mail) ori corespondenta cu persoana respectiva in care recunoaste imprumutul si mai solicita timp pentru returnarea imprumutului.
Buna ziua, multumesc foarte mult pentru informatii....intradevar...am si martor am si o gramada de corespondenta pe Fb din care rezulta amanarea la nesfarsit a returnarii banilor. Din pacate nu cunosc adresa exacta din Anglia....persoana in cauza se tot muta dintr-un apartament in altul. Cunosc in schimb orasul in care isi desfasoara activitatea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil va trebui sa faceti un efort sa-i aflati cumva adresa. Daca cererea dvs. se va judeca in Anglia va trebui sa va interesati acolo ce conditii trebuie sa indepliniti.
Daca totusi veti incerca sa introduceti actiunea in tara, se va putea judeca dosarul si in lipsa lui, insa se va face citarea prin publicitate si desemnarea unui avocat din oficiu pentru el (curator), ale carui costuri va trebui sa le suportati dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovezi judecata inga_irinuca inga_irinuca asi fi foarte recunoscatoare daca ar putea cineva sa ma ajute si in cazul meu: am imprumutat o suma de 4000 euro in timp ce am fost logodita, logodnicul ... (vezi toată discuția)
Bani trimisi prin moneygram ContSters68209 ContSters68209 Buna ziua, Banii trimisi din afara tarii (UK, ES, IT) catre o persoana din Romania (ruda de gradul I sau II) prin MoneyGram sau Western Union, poti fi ... (vezi toată discuția)
Imprumut prin western union dorina-mihaela dorina-mihaela Buna seara in urma cu 3 anii am dat unei cumnate (sora sotului vitrega) suma de 4.500de euro acesti banii au fost pusi prin western union in mai multe randuri ... (vezi toată discuția)