avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Nerambursarea unui imprumut intre \"prieteni\"
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Nerambursarea unui imprumut intre "prieteni"

In urma cu un an am imprumutat unui "prieten" o suma de bani pe care acesta nu mi-a mai returnat-o. Singura dovada scrisa a acestui imprumut este un e-mail trimis de acesta, in care mentioneaza suma pe care mi-o datoreaza, precum si data in care imi va returna banii (ceea ce nu s-a intamplat).

Am incercat sa ma informez pe internet, si se pare ca acesta este clasificat ca si litigiu civil, dar nu am reusit sa ma edific asupra optiunilor pe care le am spre solutionarea situatiei. Am nevoie de sfatul dvs.
Cel mai recent răspuns: anamariastan , utilizator 00:42, 22 Septembrie 2011
Despre ce suma vorbim?

Va recomand sa mergeti la acel prieten al dvs. si sa discutati cu el despre suma. Nu plecati de acolo pana nu va da o hartie scrisa de el si semnata prin care recunoaste ca are respectiva datorie catre dvs.

Dupa ce aveti acea hartie puteti deschide o actiune in instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
In speta data nu veti putea face dovada acestui imprumut.In fata unei instante civile nu veti avea castig de cauza.
Formulati o actiune in pretentii in care solicitati restituirea sumei de bani imprumutata. Este de competent judecatoriei din raza de domiciliu a paratului. Se timbreaza l valoare, si dupa parerea mea puteti administra si acea proba cu scrisoarea electronica.
Multumesc. Exista posibilitatea de a formula o actiune in pretentii din afara tarii? (prin intermediul ambasadei Romaniei, prin intermediul serviciilor postale sau a postei electronice?)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dat bani in imprumut. ii mai pot recupera? deeaSB deeaSB Am dat bani ( 1500 Euro) in imprumut la o \" prietena\". Acum un an de zile.Banii erau dintr-un credit de nevoi personale. M-a tot dus cu vorba ca mii da, ... (vezi toată discuția)
Inselaciune maria098 maria098 Buna ziua, as vrea sa stiu ce pot face din punct de vedere legal cu privire la un imprumut pe care l-am acordat si care nu mi s-a restituit. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Recuperare suma de bani imprumutata Maritt Maritt Buna ziua, Puteti va rog sa imi spuneti care sunt pasii ce trebuiesc urmati pentru a recupera o suma de bani? Anul trecut o ruda a imprumutat unui prieten ... (vezi toată discuția)