avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Activitate Cornelia 123

Activitate Cornelia 123

Buna ziua!
As dori sa întreb dacă știe cineva dacă un director medical este obligat sau nu sa facă gărzi și care este actul normativ care o prevede.
Mulțumesc!

Rog pe cei care trag concluzii sau critică, să se abțină.
Doresc să se răspundă în mod civilizat și la obiect.
Am pus o simplă întrebare la care doresc să mi se răspundă nu să mi se aducă critici fără să fiți în cunoștință de cauză.

Cornelia 123 a scris:

Nu doresc, evident. Doamne fereste! Nu as face asa ceva.
Am pus această întrebare deoarece o mămică a obținut prelungire de concediu de creștere copil pe acest motiv, adică pe atașamentul excesiv față de mamă.
Legea prevede că prelungirea cu încă 1 an se acordă mamelor cu copii încadrați în grad de handicap.
De aceea am pus aceasta întrebare: dacă atașamentul excesiv față de mamă se considera handicap.
Dacă nu, atunci cum e posibila prelungirea pe acest motiv?

fhgk a scris:

Nu, acesta nu este un handicap. E normal ca la 2 ani copilul sa fie atasat mai mult de mama.
Si sa nu va doriti un copil bolnav doar pentru a mai sta un an acasa! Asta nu este o atitudine normala a unei mame.

Nu doresc, evident. Doamne fereste! Nu as face asa ceva.
Am pus această întrebare deoarece o mămică a obținut prelungire de concediu de creștere copil pe acest motiv, adică pe atașamentul excesiv față de mamă.
Legea prevede că prelungirea cu încă 1 an se acordă mamelor cu copii încadrați în grad de handicap.
De aceea am pus aceasta întrebare: dacă atașamentul excesiv față de mamă se considera handicap.
Dacă nu, atunci cum e posibila prelungirea pe acest motiv?

fhgk a scris:

Nu, acesta nu este un handicap. E normal ca la 2 ani copilul sa fie atasat mai mult de mama.
Si sa nu va doriti un copil bolnav doar pentru a mai sta un an acasa! Asta nu este o atitudine normala a unei mame.

Bună seara!
Atașamentul excesiv față de mamă a unui copil de 2 ani este considerat handicap psihic? Întreb deoarece am înțeles că o mamă își poate prelungi concediul de creștere copil până ce copilul împlinește vârsta de 3 ani, tocmai pe acest motiv.
Și distanta dintre acele "praguri" cine o stabilește? Comisia rutiera din cadrul Consiliului Local? După ce criterii?

latka a scris:

Credeam ca ati inteles, nici o lege.

Întrebarea era alta. La ce distanta se.monteaza acele "praguri" limitatoare de viteza? Dacă vreo lege prevede acest aspect.

latka a scris:

Nu exista o legislatie "dedicata", se executa de catre administratorul drumului, cu avizul politiei rutiere. Intr-o localitate administratorul drumului este primaria. Modelele sunt diferite, de la cele simple din cauciuc, pina la cele facute sa integreze si trecerea de pietoni, executate direct in carosabil, cu marcaj dungat alb, pe fond rosu.

Daca aveti o problema specifica, adresati o cerere primariei respective.

Ma refer la limitatoarele de viteza de pe drumul public, adică la acele "praguri" care se montează pe un drum pt ca șoferii să nu circule cu viteză.
Și la ce distanță, una față de alta, se monteaza.

ynocentta a scris:

Ordin 181/2008, art 13 Montarea, repararea şi verificarea limitatoarelor de viteză

Bună seara!
Știe cineva la ce distanta se amplasează limitatoarele de viteza pe un drum public? Și care e textul de lege care prevede acest aspect?
Mulțumesc pt răspunsul la obiect.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu se poate prin comisie rogatorie.
Sa își angajeze avocat și se va descurca avocatul în mod normal.

București 2023

Întrebarea era simpla. Nu inteleg de ce trebuie sa o complicați.
Se poate sau nu se poate lua consimtamantul prin comisie rogatorie? Indiferent de motive.