avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună seara! Atașamentul excesiv față de mamă a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună seara! Atașamentul excesiv față de mamă a unui copil ...

Bună seara!
Atașamentul excesiv față de mamă a unui copil de 2 ani este considerat handicap psihic? Întreb deoarece am înțeles că o mamă își poate prelungi concediul de creștere copil până ce copilul împlinește vârsta de 3 ani, tocmai pe acest motiv.
Ultima modificare: Joi, 20 Aprilie 2023
Cornelia 123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornelia 123 , utilizator 12:37, 21 Aprilie 2023
Nu, acesta nu este un handicap. E normal ca la 2 ani copilul sa fie atasat mai mult de mama.
Si sa nu va doriti un copil bolnav doar pentru a mai sta un an acasa! Asta nu este o atitudine normala a unei mame.
Nu doresc, evident. Doamne fereste! Nu as face asa ceva.
Am pus această întrebare deoarece o mămică a obținut prelungire de concediu de creștere copil pe acest motiv, adică pe atașamentul excesiv față de mamă.
Legea prevede că prelungirea cu încă 1 an se acordă mamelor cu copii încadrați în grad de handicap.
De aceea am pus aceasta întrebare: dacă atașamentul excesiv față de mamă se considera handicap.
Dacă nu, atunci cum e posibila prelungirea pe acest motiv?

fhgk a scris:

Nu, acesta nu este un handicap. E normal ca la 2 ani copilul sa fie atasat mai mult de mama.
Si sa nu va doriti un copil bolnav doar pentru a mai sta un an acasa! Asta nu este o atitudine normala a unei mame.

Ultima modificare: Vineri, 21 Aprilie 2023
Cornelia 123, utilizator
Rog pe cei care trag concluzii sau critică, să se abțină.
Doresc să se răspundă în mod civilizat și la obiect.
Am pus o simplă întrebare la care doresc să mi se răspundă nu să mi se aducă critici fără să fiți în cunoștință de cauză.

Cornelia 123 a scris:

Nu doresc, evident. Doamne fereste! Nu as face asa ceva.
Am pus această întrebare deoarece o mămică a obținut prelungire de concediu de creștere copil pe acest motiv, adică pe atașamentul excesiv față de mamă.
Legea prevede că prelungirea cu încă 1 an se acordă mamelor cu copii încadrați în grad de handicap.
De aceea am pus aceasta întrebare: dacă atașamentul excesiv față de mamă se considera handicap.
Dacă nu, atunci cum e posibila prelungirea pe acest motiv?

fhgk a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire concediu legal de crestere copil in varsta de pana la 2 ani oliviamarcov oliviamarcov daca se poate, si daca da, in ce conditii poate fi prelungit concediul legal, platit, de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani, avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil aurorandrasoni aurorandrasoni La 4 ani dupa pronuntarea divortului si incredintarea celor doi copii minori mamei spre crestere si educare, tatal vrea sa introduca actiune pentru a obtine ... (vezi toată discuția)
Prelungirea concediului pentru cresterea copilului monasc monasc Buna ziua, vreau sa va prezint urmatorul caz si rog sa mi se prezinte solutii sau sa mi se spuna cui s-ar putea adresa persoana in cauza pentru ... (vezi toată discuția)