In data de 23.06.2020 m-am dus sa vad o masina, m-am vazut cu "proprietarul", am testat masina, era destul de ok, m-am decis sa o cumpar desii ma uitasem pe acte si vazusem ca nu era proprietarul masinii, mi-o zis ca este masina pusa pe numele tatalui sau ca sa fie taxele mai mici, am zis ok nu are ce sa se intample, ne-am dus sa facem contractul de vanzare-cumparare, primaria era inchisa pentru ca m-am decis destul de greu daca sa iau masina sau nu. Am facut contractul de vanzare-cumparare, am intrat in masina i-am predat banutii respectivi. Mi-o dat actele masinii, cheile si o ramas sa-mi trimita certificatul fiscal prin curier pentru ca era inchisa primaria. Am fost de acord ... (cea mai mare greseala) ..... am plecat si ramane sa o sun a doua zi si dupa mi-am dat seama ca domnisoara respectiva mi-a blocat numarul.
Am verificat mai bine actele masinii si mi-am dat seama ca nu are cum sa fie tatal persoanei de la care am cumparat masina pentru ca era o diferenta de varsta de 10 ani intre ei, dupa mi-am dat seama ca am fost inselat.
Caut acea persoana care este trecuta in acte pe facebook, o gasesc, gasesc si niste poze mai vechi cu masina postata, ii dau mesaj, si imi spune ca el va declara masina furata pentru ca el nu o vandut o si ca nu are cum sa ma ajute din cauza ca are datorii la stat ... dar el mi-o recunoscut ca o vandut masina fara fiscal de bun inceput prin intermediul altei persoane ca sa nu apare numele lui pe contractul de vanzare-cumparare.
Pana la urma am depus o plangere penala pentru persoana care mi-o vandut masina. trec cateva luni si primesc mesaj de la proprietarul legal din acte daca mai am masina si daca vreau fiscalul, i-am zis ca da mai ma masina, si dupa el ma intreba daca am rovinieta si i-am spus ca nu, m-a pus sa-i fac rovinieta, mi-am facut rovinieta pe o singura luna si o ramas sa-mi trimita fiscalul si tot ce trebuia, normal ca nu sa o intamplat asa (pe el il interesa sa am rovinieta), ii fac o amenda intetionat si imi da mesaj ca daca nu imi fac rovinieta o sa faca plangera civila asupra mea pentru ca nu mi-am inmatriculat masina pe numele meu in termen de 30 de zile si ma ameninta ca o sa-mi iei numerele de inmatriculare ilegal ( adica sa le fure).
Stiu, este vina mea, m-am grabit sa cumpar masina dar nu ma asteptam de la o femeie sa-mi dea teapa sincer ... eu cum ar trebuii sa procedez cu proprietarul legal din acte ? Daca ii mai fac amenzi de rovinieta pot sa patesc ceva ?