In data de 23.06.2020 m-am dus sa vad o masina, m-am vazut cu "proprietarul", am testat masina, era destul de ok, m-am decis sa o cumpar desii ma uitasem pe acte si vazusem ca nu era proprietarul masinii, mi-o zis ca este masina pusa pe numele tatalui sau ca sa fie taxele mai mici, am zis ok nu are ce sa se intample, ne-am dus sa facem contractul de vanzare-cumparare, primaria era inchisa pentru ca m-am decis destul de greu daca sa iau masina sau nu. Am facut contractul de vanzare-cumparare, am intrat in masina i-am predat banutii respectivi. Mi-o dat actele masinii, cheile si o ramas sa-mi trimita certificatul fiscal prin curier pentru ca era inchisa primaria. Am fost de acord ... (cea mai mare greseala) ..... am plecat si ramane sa o sun a doua zi si dupa mi-am dat seama ca domnisoara respectiva mi-a blocat numarul.
Am verificat mai bine actele masinii si mi-am dat seama ca nu are cum sa fie tatal persoanei de la care am cumparat masina pentru ca era o diferenta de varsta de 10 ani intre ei, dupa mi-am dat seama ca am fost inselat.
Caut acea persoana care este trecuta in acte pe facebook, o gasesc, gasesc si niste poze mai vechi cu masina postata, ii dau mesaj, si imi spune ca el va declara masina furata pentru ca el nu o vandut o si ca nu are cum sa ma ajute din cauza ca are datorii la stat ... dar el mi-o recunoscut ca o vandut masina fara fiscal de bun inceput prin intermediul altei persoane ca sa nu apare numele lui pe contractul de vanzare-cumparare.
Pana la urma am depus o plangere penala pentru persoana care mi-o vandut masina. trec cateva luni si primesc mesaj de la proprietarul legal din acte daca mai am masina si daca vreau fiscalul, i-am zis ca da mai ma masina, si dupa el ma intreba daca am rovinieta si i-am spus ca nu, m-a pus sa-i fac rovinieta, mi-am facut rovinieta pe o singura luna si o ramas sa-mi trimita fiscalul si tot ce trebuia, normal ca nu sa o intamplat asa (pe el il interesa sa am rovinieta), ii fac o amenda intetionat si imi da mesaj ca daca nu imi fac rovinieta o sa faca plangera civila asupra mea pentru ca nu mi-am inmatriculat masina pe numele meu in termen de 30 de zile si ma ameninta ca o sa-mi iei numerele de inmatriculare ilegal ( adica sa le fure).
Stiu, este vina mea, m-am grabit sa cumpar masina dar nu ma asteptam de la o femeie sa-mi dea teapa sincer ... eu cum ar trebuii sa procedez cu proprietarul legal din acte ? Daca ii mai fac amenzi de rovinieta pot sa patesc ceva ?
" ...si imi da mesaj ca daca nu imi fac rovinieta o sa faca plangera civila asupra mea pentru ca nu mi-am inmatriculat masina pe numele meu in termen de 30 de zile si .... "
Paiiii, nu s-o modificat legea? Nu-i 90 de zile?
Separat, Verificati Art 322 cod penal si Art 48 cod penal.
Apoi, puteti sa adresati intrebari?
Buna ziua am facut schimb cu cineva cu o masina pe 21-11-2024 si masina care mia dato are sechestru pe ea eu ce pot face sa imi iau masina mea inapoi ca nu am facut contract cu el nu am facut nimic
Inmatriculare auto
diabolik2s
Buna ziua sunt nou pe aici si am nevoie de sfatul dumneavoastra.
Am vandut o masina inmatriculata la X.Am facut contract de vanzare cumparare ,am facut facut ... (vezi toată discuția)