avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare auto

Buna ziua sunt nou pe aici si am nevoie de sfatul dumneavoastra.
Am vandut o masina inmatriculata la X.Am facut contract de vanzare cumparare ,am facut facut fisa de inmatriculare(am platit impozitul la zi, i-am dat certificatul fiscal la cumparato,r m-am scazut cu masina de la circa financiara )si apoi am facut un contract de comodat ca sa poata sa circule cu masina.
Intrebarea este:daca X nu o sa isi impuna masina la fisc(primarie) in timp de 30 zile, ce se intampla?Contractul de vanz-cump m-ai are vreo valoare "juridica" dupa expirarea celor 30 zile ?stiu ca este obligat prin lege sa imi impuna masina in acest termen dar ca acesta nu vrea(desi mi-a promis)contractul asta este nul sau nu?.
Stiu ca daca vin amenzi de rovinieta sau rutiere vin pe numele proprietarului.Impozitul anual la masina cine il m-ai plateste daca eu m-am scazut cu ea iar cumparatorul nu si-a impus masina in termen...ce pot sa fac in cazul asta?
Contractul de comodat cum se poate anula?in cazul in care cumparartorul imi face figura? sa nu isi impuna masina pe numele lui.
Daca in timp de 3 luni de zile,acesta nu isi face actele pt as impune masina pe numele lui si eu il vad in trafic(parcata) si merg si imi iau numerele de pe masina ca sa o pot radia si de la politie(ce patesc eu conform legi daca procedez asa)?
sper ca am fost cat de cat explicit.
Multumesc mult!

Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:45, 1 Octombrie 2014
Ar fi fost o smecherie daca ati fi facut contractul de comodat cu o data anterioara datei de pe contractul de vanzare/cumparare, pentru ca atunci toata (o eventuala) vina ar fi apartinut cumparatorului, asa ...dvs. ati comis o ilegalitate daca ati facut contract de comodat pentru un bun pe care nu il aveati (intrucat l-ati vandut).

Cat despre:
- impozitul de la fisc, nu este o problema pentru dvs. atata vreme cat v-ati scazut legal din evidenta;
- amenzi, este mai mult ca sigur ca toate amenzile vor veni pe numele dvs. atata vreme cat figurati la politie cu talonul pe numele dvs.
- daca nu vrea sa inmatriculeze masina pe numele lui, nu aveti ce sa ii faceti, decat sa il dati in judecata (groaznic).
asa au zis cei de la acte auto.
dar in cazul in care cumparator nu isi inscrie masina la fisc pe numele lui,eu ce pot sa fac?
pot sa ii iau numerele de inmatriculare, patesc eu ceva(legal)?
diabolik2s a scris:
asa au zis cei de la acte auto.

Normal ca asa au zis, ca doar ei nu poarta nicio raspundere. V-au dat o solutie proasta pentru dvs. si buna pentru cumparator.


diabolik2s a scris:
dar in cazul in care cumparator nu isi inscrie masina la fisc pe numele lui,eu ce pot sa fac?

Nimic mai mult decat sa petitionati fiscul cumparatorului cu privire la acest aspect. Oricum agentiile fiscale au obligatia sa se anunte intre ele intr-un anumit termen (adica fiscul vanzatorului dupa ce v-a scazut pe dvs. trebuie sa instiinteze fiscul cumparatorului, cu privire la achizitie).


diabolik2s a scris:
pot sa ii iau numerele de inmatriculare, patesc eu ceva(legal)?

Nu, nu mai puteti acum. Trebuia sa o faceti cand ati vandut masina, daca v-ati fi intels in sensul asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat pt auto vandut-e riscant? amyro777 amyro777 Buna ziua,sper ca am postat unde trebuie.Am vandut o masina pt care am recuperat taxa de poluare.samsarul care a cumparat-o a vandut-o la altul care a vandut-o ... (vezi toată discuția)
Probleme vanzare cumparare masina. CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, astazi mi-a venit prin posta o amenda de rovinieta pentru o masina care am vandut-o in 2010 (amenda e din iulie 2014). In 2010 de fapt am vandut ... (vezi toată discuția)
Noul proprietar al masinii nu a transcris-o/inmatriculat-o pe numele sau mihneaandrei mihneaandrei Am vandut o masina catre un cumparator, prin contract de vanzare-cumparare, am pastrat o copie dupa toate actele, si am completat pe talon \"instrainat ... (vezi toată discuția)