avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare autovehicul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare autovehicul

bun gasit tuturor!
Vin cu o rugaminte la specialistii in domeniu la problema cu care ma confrunt si anume:

am vandut un autoturism cu contract de vanzare cumparare, am facut mentiunea instarinarii autoturismului pe certificatul de inmatriculare (semnat, datat), am radiat o de la administratia financiara.
Dupa un an de zile primesc o scrisoare de la un cetatean la care a ajuns masina intre timp prin vanzare sistem din-mana-in-mana si care imi comunica ca are toate actele masinii dar masina e inregistrata tot pe numele meu. Doreste sa facem din nou acte de vanzare-cumparare ca sa poata inmatricula el masina. Deoarece in momentul de fata nu m-ai am calitatea de proprietar al masinii e logic ca nu pot sa fac acest act cu actualul asa zis proprietar. Intrevbarea mea este, care ar putea fi solutia?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 10:33, 16 Iulie 2015
cautati adeverinta de la adm fin pe care ati primit-o cand ati inchis rolul fiscal al autoturismului. Mergeti la adm fin si vedeti daca nu cumva doamnele mult prea ocupate de acolo nu au efectuat si practic radierea autoturismului. (eu am patit-o, cu hartia de radiere in mana in baza lor de date masina aparea pe numele meu)
Daca nu o gasiti ( adeverinta de radiere a auto de pe numele dvs) va duceti cu contractul de vanzare cumparare al autoturismului la Pipera (daca sunteti din Bucuresti) si faceti o cerere prin care solicitati eliberarea unei adeverinte in sensul ca dvs ati instrainat autoturismul celui din contractul de vanzare cumparare. Cu aceasta adeverinta de la politie va mai duceti o data la adm fin si o mai radiati o data daca e cazul (cel mai probabil). cu aceasta noua adeverinta de radiere a auto in care se arata ca nu mai e proprietatea dvs din anul ...x... faceti o cerere prin care va cererti banii de impozit platit pentru perioada de cand ati vandut masina pana in prezent inapoi ca fiind facuta o plata nedatorata.
Domnul care doreste sa faceti actele cu dansul il trimiteti la politie sa afle cum sa procedeze sa isi inmatriculeze masina.
Dvs stati linistit avand in mana dovada ori de la adm fin ori de la politie ca masina nu mai este proprietatea dvs din anul in care ati vandut-o.
cu stima, cassy
apare probabil doar in evidentele Politiei deoarece cumparatorul nu a inmatriculat pe numele lui, daca la taxe si impozite este radiata nu aveti probleme.
Noul cumparator trebuie sa alerge mai mult pana rezolva incurcatura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism de la administatia financiara danye danye Buna ziua, As avea nevoie de ajutorul dvs intr-o speta destul de complicata si anume: am cumparat cu ani in urma o masina de la o persoana X. Am facut cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto ContSters320906 ContSters320906 Buna ziua, doresc si eu o lamurire: in luna iulie am vandut o masina cu contract de vanzare cumparare, am scazut-o de la taxe si impozite. Cumparatorul a ... (vezi toată discuția)
Actiune pentru radierea unui autoturism nicoleta74 nicoleta74 Buna seara! Am o problema pe care, in acest moment, nu vad cum sa o rezolv. Concret, am vandut in luna mai 2008 un autoturism, am incheiat contract de v-c si ... (vezi toată discuția)