avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Activitate NicNic78

Activitate NicNic78

Multumesc frumos! Toate cele bune!

gi-jane2 a scris:

Dacă era pădurea lui, nu, nu aveti dreptul. Nu contează cât timp ati fost casatoriti.
Dacă moare cat sunteti casatoriti, il mosteniti.

Padurea este mostenire de la tatal sau care a decedat acum 43 de ani.Va multumesc frumos pt raspuns! Toate cele bune!

Avocat Neagu Elena a scris:

Dacă pădurea a fost cumpărată in timpul căsătoriei sau a fost donata catre ambii soti ori a provenit dintr-un contract de întreținere încheiat cu ambii soti atunci aveti și dvs dreptul la acei bani.
În orice caz, mai întâi se soluționează divortul și ulterior se solicita partajul bunurilor.
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice referitoare la situația dvs.

Buna ziua! Sunt in prag de divort si as dori sa stiu daca am dreptul legal la banii sotului meu proveniti din vanzarea unei paduri.Sunt casatorita cu el de 20 de ani.Suma incasata este destul de mare si banii sunt depusi intr un cont care este pe numele lui.Va multumesc.
Multumesc frumos! Asa o sa fac. Toate cele bune!
Buna ziua! Va rog sa ma sfatuiti si pe mine intr o problema ca sa stiu cum o pot rezolva. Am un baiat de 16 ani si 8 luni care a avut altercatii cu un alt baiat cu un an mai mic, in liceu. Coplul meu a fost impins pe scari, ripostand la randul lui cu un sut in partea dorsala. Am fost sunata de dna diriginta a baiatului meu care mi a dat la telefon organul de politie, care a fost sesizat de cel care l a acuzat pe copilul meu. Din cele spuse de baiatul meu, cel care l a acuzat ca l a batut ar fi sunat dupa ce au iesit de la scoala la 112,spunand ca a fost batut, ca a luat pumni in fata, fapt care nu este adevarat. Copilul meu dupa ce a iesit de la scoala s a gasit cu niste prieteni si mergea spre casa. In drum s a gasit si cu acuzatorul, a vrut intr adevar sa se ia de el dar a renuntat deoarece era in plina zi si nu a vrut sa creeze probleme mai mari. Acuzatorul a sunat la 112 in timpul ala. Am fost sunata de diriginta dupa acest incident cu 112, care ulterior mi a dat organul de politie sa vb la telefon. Am fost chemata la sectia de politie( Plopeni, Prahova), nu am putut sa merg deoarece eram la serviciu. A mers sotul meu cu copilul la politie, unde copilul a spus ce era de spus, ca are martori ca nu l a batut pe cel care a sunat la 112.Sotul meu intre timp a iesit putin sa vorbeasca la telefon, timp in care organul de politie a pus copilul sa semneze procesul verbal cu amenda de 500 de lei, in lipsa tatalui. Mai nou, in rubrica in care trebuia sa scrie copilul ca este de acord si ca a luat la cunostinta, a completat organul de politie acest lucru. In procesul verbal se vede clar ca nu copilul meu a scris ca este de acord. Va rog sa imi spuneti ce putem face in acest caz, daca se poate face contestatie, daca putem sa rezolvam aceasta problema si cum. Este normal ca cineva sa sune abuziv la 112 si sa minta ca a fost batut? Mai ales ca nu are nici martori cu care sa mearga la politie? Nu trebuia sa mearga mai intai la sectia de politie sa spuna ca au avut altercatii? Ne am ales cu amenda de 500 de lei pt copilul meu